Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Memorialul durerii (Vol.II) 978-973-50-4237-0
Memorialul durerii (Vol.II)

Memorialul durerii (Vol.II)

de Lucia Hossu Longin

Titlu apărut în colecția Istorie contemporană la Humanitas

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Nu se poate minţi la nesfârşit pe seama trecutului. Oricât de concertată şi de insidioasă ar fi propaganda celor interesaţi să măsluiască istoria, să ascundă calvarul miilor şi miilor de români persecutaţi, deportaţi, închişi sau ucişi în timpul regimului comunist, adevărul iese la iveală, chiar şi întârziat, chiar şi în fărâme. Într-o perioadă în care nimeni nu găsise puterea şi mijloacele de a asculta durerea şi indignarea victimelor, şi nici curajul de a înfrunta cinismul călăilor, Lucia Hossu Longin a rupt mizerabila lege a tăcerii şi a adunat în Memorialul durerii probele obligatorii ale unui proces moral, politic şi istoric al represiunii.

Prezentul volum – Întuneric şi lumină – reuneşte, în cele treizeci şi opt de capitole ale sale, mărturii autentice şi răvăşitoare ale celor care, împotrivindu-se comunismului, au pierdut poate lupta cu regimul, dar cu siguranţă au câştigat lupta cu istoria.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucia Hossu Longin

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-50-4237-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 536

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Editura: Humanitas

Pagini: 536

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Istorie
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
istorie recentă, comunism, lagăre, dictatură, represiune, detenţie, tortură
 

Opinii editoriale

"Memorialul Durerii a tinut loc de manual de istorie intr-o vreme in care trecutul demn al democratiei romanesti a fost ignorat si chiar ingropat cu buna stiinta. Sa ne imaginam cat de abstract si sters ar fi fost acest trecut fara portretele de neuitat, inscrise pe pelicula, ale atator fosti detinuti politici, stiuti doar cu numele sau nici macar atat, ori ale partizanilor care au ales libertatea muntilor, ori, dimpotriva, ale unor tortionari ca Nicolschi, Craciun sau Borcea. si ce putin s-ar fi stiut despre rascoalele taranesti impotriva colectivizarii, despre hartuirea si rezistenta Bisericii, despre intelectualii care au platit cu inchisoarea sau chiar cu viata impotrivirea la comunism, despre geografia si infatisarea locurilor de detentie sau tortura. Sunt anii din care multi contemporani ai nostri vin fara sa-i fi cunoscut in adevarul lor. Memorialul Durerii l-a recuperat si inapoiat." 

Romulus Rusan
Lucia Hossu Longin
Lucia Hossu Longin
autor

Lucia Hossu Longin, jurnalist de televiziune, a realizat după 1989 numeroase...

vezi autor