TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liberalismul: pro şi contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață AD-CDE-LPICOI-17-N-001
Liberalismul: pro şi contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață
Vezi
galerie

Liberalismul: pro şi contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață

de Caius Dobrescu, Sorin Adam Matei, Emanuel Copilaș

Id: #253455

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lumea modernă este construită pe fundația libertății. Libertatea este înscrisă în constituțiile și practicile sociopolitice ale majorității țărilor civilizate și oferă cetățenilor acestora un spațiu decent de alegere, de autocunoaștere și autoexprimare. Liberalismul poate oferi mult mai mult decât un alibi pentru politici de austeritate economică. Liberalismul trebuie să fie un set de valori centrate pe libertate, înțeleasă atât ca autonomie personală, cât și ca motivație de a te dedica unei comunități de idealuri, inclusiv cel al cultivării potențialului fiecăruia.

Mai este liberalismul o idee actuală? Trăim, poate, într-o lume post-liberală? Ce punem în loc? Ce pierdem cu eliminarea ideii liberale din viața publică?

Volumul de față își propune să exploreze aceste întrebări și dileme într-o manieră relativ inovatoare: este autopolemic. Spre deosebire de volumele colective cu aspirație de manifest, care abundă pe piața de idei din România, vocile din această carte sunt diverse și, într-o anume măsură, opuse unele altora. Opozițiile nu sunt numai ideologice, deși acestea vor frapa cititorul cel mai mult, ci și de abordare sau soluție. Autorii din câteva generații și școli de gândire diferite se raportează la liberalism în moduri foarte diferite, de la critică și nulificare ontologică la acceptare pragmatică, reinventare culturală sau promovare programatică. Aceste poziții reflectă situația de efervescență, de-a dreptul psihodramatică uneori, a eșichierului ideologic românesc. România contemporană trece printr-o perioadă benefică de diversificare ideologică. Deși cu potențial ridicat de conflict deschis, această fază are meritul de a impulsiona spiritul public, cultura civică şi chiar încrederea în sine a societății noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Caius Dobrescu, Sorin Adam Matei, Emanuel Copilaș

Data apariției: februarie 2017

ISBN: 978-606-742-224-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Adenium

Teme: libertate

Caius Dobrescu
Caius Dobrescu
Autor

Poet, prozator, eseist. Caius Dobrescu s-a născut la 22 ianuarie 1966 în Brașov....

vezi autor