TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Yitzhak Rabin. Soldat, lider, om de stat CO-ITR-YRSLOD-18-N-001
Yitzhak Rabin. Soldat, lider, om de stat
Vezi
galerie

Yitzhak Rabin. Soldat, lider, om de stat

de Itamar Rabinovich

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #257906

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dacă [Yitzhak Rabin] ar mai fi trăit, sunt convins că, până în 1998, ar fi izbutit să încheie un acord de pace definitiv cu palestinienii, iar noi am trăi astăzi într-o lume cu totul diferită. [...] Datorită încrederii pe care o avea, i-a inspirat nu numai pe israelieni, ci și pe adversari sau, cel puțin, pe cei aflați de cealaltă parte la masa tratativelor. [...] A fost inteligent, prudent, a înțeles incertitudinile care tulbură orice societate, în orice moment, și, în loc sa fie înspaimântat sau să profite de pe urma lor, a încercat sa țină seama de ele și să le aducă în discuție.”

BILL CLINTON

„Yitzhak Rabin a fost un soldat și un om de stat care a luptat pentru securitatea Israelului, dar și pentru un concept de pace valabil în cazul tuturor națiunilor. Itamar Rabinovich este autorul unei biografii cuprinzatoare și bine chibzuite a unui lider reprezentativ.”

HENRY A. KISSINGER

„Cartea lui Rabinovich îi poartă pe cititori într-o epocă în care un Orient Mijlociu diferit de cel de astăzi chiar părea posibil, iar liniștea în zonă nu era o noțiune chiar atât de îndepartată sau un obiectiv atât de greu de atins.”

ARMIN ROSEN, Tablet

„Biografia de față este opera unui om cu o pregătire academică substanțială – în prezent conduce Institutul Israel –, care i-a fost alături lui Rabin în eforturile de a face pace cu Siria. Autorul reține atenția pe care politicianul o acordă detaliilor și insistența de a face planuri amanunțite, trăsături care au fost cele mai mari calități, dar și cele mai mari defecte ale regretatului prim-ministru. În final, cartea arată fără puțină de tăgadă că Rabin nu a fost un visător, ci un om cu picioarele pe pământ. Nu s-a aruncat cu capul înainte, ci a preferat să planifice cu grijă. Nu a fost un lider charismatic, ci un om de stat adesea imprudent și lipsit de diplomație.”

JACK REIMER, Jewish News Service

extinde
 

Detalii produs

Autor: Itamar Rabinovich

Traducător: Alina Popescu

Data apariției: noiembrie 2018

ISBN: 9786067934809

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint