TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1. Revoluția din Februarie TA-LET-IRRV1R-17-N-001
Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1. Revoluția din Februarie
Vezi
galerie

Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1. Revoluția din Februarie

de Lev Troţki

Id: #256338

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bazată numai pe documente publicate ori de arhivă, de o calitate literară excepțională, zugrăvind cu penel de frescă și în același timp caligrafic personaje singuratice și mulțimi uriașe, oameni politici obscuri sau eminenți, decoruri impunătoare și lupte de stradă, Istoria Revoluției Ruse este o lucrare însuflețită de dorința de a-i oferi trecutului o prezentare cât mai obiectivă. Iar dacă subiectivismul lui Troțki iese uneori la iveală atunci e la nivelul interpretării generale a evenimentelor, cu scuza – justificată de altminteri – că explicarea unui fenomen istoric este un moment necesar al expunerii sale obiective, fără de care obiectul însuși riscă să dispară, făcând loc unor impresii sau elemente factuale răzlețe.

Tradusă după ediția originală în limba rusă, această primă versiune românească a Istoriei Revoluției Ruse este însoțită de un amplu aparat critic, menit să vină în sprijin cititorului din ziua de azi, nu întotdeauna familiarizat cu contextul politic, istoric și cultural din urmă cu un secol. Astfel, pentru orientarea publicului actual, în afară de traducerea propriu-zisă a cărții lui Lev Troțki, ediția românească publicată de Editura Tact conține următoarele materiale ajutătoare: studiu introductiv, cronologia vieții lui Lev Troțki, cronologia Revoluției din 1917, prezentarea instituțiilor, organizațiilor și grupărilor politico-sociale active în timpul Revoluției din 1917, prezentarea personalităților istorice și a participanților la Revoluția din 1917, prezentarea publicațiilor menționate în Istoria Revoluției Ruse, referințe bibliografice și harta Petrogradului anului 1917.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lev Troţki

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-843-790-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 738

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tact

Teme: război, comunism

 

Opinii editoriale

„Istoria unei revoluții, ca orice altă istorie, trebuie să povestească în primul rând ce și cum s-a întâmplat. Totuși, asta nu e de ajuns. Chiar din povestire trebuie să devină limpede de ce lucrurile s-au întâmplat așa, și nu altfel. Evenimentele nu pot nici să fie privite ca o simplă înlănțuire de întâmplări, nici înșirate pe firul unei morale preexistente. Ele trebuie să se supună propriilor legități. Și tocmai înțelegerea acestora este socotită de autor ca fiind sarcina sa.” 

Lev Troțki