TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnal nediplomatic (1998-2001) CO-IOG-JURNN1-19-N-001
Vezi
galerie

Jurnal nediplomatic (1998-2001)

de Ioan Grigorescu

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #259697

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ioan Grigorescu (1930–2011) – publicist, realizator de televiziune, scenarist, scriitor și diplomat – este bine cunoscut românilor datorită serialului Spectacolul lumii, filmat în peste 50 de țări. În Jurnal nediplomatic (1998–2001), scris într-o perioadă de mari prefaceri politico-economice pentru România, autorul face referiri la probleme interne și internaționale (negocierile de aderare la Uniunea Europeană și la NATO, bombardamentele NATO în Iugoslavia, mineriada din 1999 ș.a.), dar oferă, în același timp, detalii interesante din lumea artelor și a publicisticii. Este analiza lucidă a țării de baștină, dar și a celei de „adopție” – Ioan Grigorescu a fost ambasador în Polonia (1993–1998) – a unui om care s-a pus în serviciul națiunii pentru a schimba imaginea României în lume.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan Grigorescu

Data apariției: martie 2019

ISBN: 978-606-793-569-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„Ioan Grigorescu. Noi îi spunem simplu: Grig. Tălmăcit în piatră de Ploiești (băiat de găzari, după cum se vede), numele ăsta de alint e fotografia gri-pal a unui om ce-și arată în literă nu colții, ci fantoma lor, pentru că dinții cu care rupem pâinea și dumicăm măreția morții sunt mai prejos decât sclipirea lor mistificând timpurile.”

Fanu Neagu

„Om generos, Grigorescu nu călătorește singur. Vreau să spun că tot ce vede nu vede doar cu ochii lui, ci și cu ai posibilului cititor. Dacă i-ai spune: «Uite, Ioan Grigorescu, îți oferim o călătorie în Hawaii, cu condiția să nu scrii ori să filmezi ceea ce vezi!», sunt sigur că reporterul frenetic ar refuza invitația.”

Gheorghe Tomozei

„Scriitor, publicist, organizator al vieții culturale, ambasador al României la Varșovia, Ioan Grigorescu este unul dintre marii reporter ai lumii pe linia lui Egon Erwin Kisch.”

Iosif Sava