TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În Serai. Viețile private ale sultanilor din Istanbul TR-JOF-NSVPAS-21-N-001
În Serai. Viețile private ale sultanilor din Istanbul
Vezi
galerie

În Serai. Viețile private ale sultanilor din Istanbul

de John Freely

Titlu apărut în colecția Istorie. Trei la Trei

Id: #371548

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Serai relatează povestea Casei lui Osman, dinastia imperială care a condus Imperiul Otoman timp de mai bine de șapte secole, un imperiu care se întindea cândva din Europa Centrală pană în Africa de Nord și din Persia pană la Adriatică.

 

Impresionanta capitală a acestui imperiu grandios a fost Istanbulul, vechiul Bizanț cunoscut grecilor drept Constantinopol, orașul imperial așezat pe malurile european și asiatic ale Bosforului. În primele patru secole de domnie otomană în Istanbul, sultanii și-au avut rezidența imperială aici, în magnificul palat Topkapı, ale cărui grădini și pavilioane împodobesc și astăzi colina care tronează deasupra confluenței Bosforului cu Cornul de Aur, la locul de întâlnire cu apele Mării Marmara.

 

Cartea lui John Freely ne poartă în spatele ușilor aurite de la Topkapı Sarayı, în chiar inima palatului și a secretelor pe care le-a ținu tbine ascunse veacuri la rând: haremul, unde sultanul se înconjura de soții, concubine, sclave, eunuci, paji, pitici și muți, și unde toate evenimentele furtunoase care reverberau pană la granițele îndepărtate ale imperiului aveau adesea loc. Aceasta este istoria unui edificiu fascinant prin pitorescul și opulența sa fabuloasă, cutremurător prin păienjenișul de intrigi și tragismul său și, fără doar și poate, remarcabil prin încărcătura și forța sa politică.

 

„Capitolele care urmează nu sunt o istorie a Imperiului Otoman. Ele sunt, mai degrabă, o biografie a familiei și dinastiei Osmanlı, a Casei lui Osman, a celor treizeci și șase de sultani care au condus pe rând Imperiul Otoman timp de douăzeci și una de generații. Cartea deapănă povestea acestei familii, a sultanilor, femeilor și copiilor lor, și a celor care auformat curtea lor la Topkapı Sarayı și, mai tarziu, în celelalte palate imperiale de pe malul Bosforului, pană la sfarșitul imperiului, în 1923. Aceste palate sunt acum muzee, dar camerele în care au trăit sultanii sunt în continuare îmbibate de prezența lor, revenind la viață pentru cei care știu povestea vieților lor private în Casa Fericirii.“ - Autorul

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Freely

Traducător: Andrei Covaciu, Alexandru Fotescu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-40-0767-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: secret

John Freely
John Freely
Autor

John Freely s-a născut la New York în 1926. A intrat în marina militară american...

vezi autor