TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Generația Putin HU-BEB-GPSNNR-19-N-001
Vezi
galerie

Generația Putin

de Benjamin Bidder

Titlu apărut în colecția Istorie contemporană la Humanitas

Id: #261250

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Să înțelegem noua Rusie
 

Descriere produs

Lena, din Smolensk, îl stimează pe Putin și visează la o carieră politică. Tânăra disidentă Vera se află de cealaltă parte a baricadei, vrea să schimbe țara pornind de jos. Marat este un moscovit cu un nesecat dor de ducă, dornic de aventuri urbane, Taisa – o cecenă pasionată de modă, Diana – o tânără cosmopolită din Soci care-și iubește patria. Aleksandr trăiește într-un scaun cu rotile și visează să-și clădească o viață.


În viețile lor se oglindește istoria recentă a celei mai întinse țări de pe fața pământului: lipsurile și anarhia din anii ’90, războaiele crâncene din Cecenia, ascensiunea lui Vladimir Putin și boomul economic, apariția mișcării de protest împotriva reinstalării lui Putin pe scaunul prezidențial și eșecul acesteia, războiul din Ucraina și escaladarea confruntării cu Occidentul. Pentru cei născuți în 1991, Mihail Gorbaciov este un personaj din negura istoriei, iar amintirea epocii Elțin e tulbure de-acum. Au crescut în Rusia pe care a construit-o Putin de la venirea sa în funcție. Nici o generație de ruși nu a crescut mai liberă decât aceasta, care nu cunoaște socialismul decât din manualele școlare. „Generația Putin”. Această carte spune povestea ei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Benjamin Bidder

Traducător: Wilhelm Tauwinkl

Data apariției: martie 2019

ISBN: 978-973-50-6381-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: război, aventură

 

Opinii editoriale

„Benjamin Bidder surprinde fațetele multiple ale tinerilor din Generația Putin, care au mai multe în comun cu congenerii lor din Vest decât cu propriii părinți.”

Neue Zürcher Zeitung