TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Misteriile lui Mithra 978-973-111-004-2
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Misteriile lui Mithra

Franz Cumont
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Cultură şi civilizaţie
Misteriosul personaj mitologic care purta numele de Mithra a fost...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-004-2
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Misteriile lui Mithra
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Misteriile lui Mithra de Franz Cumont apărută la editura Herald

Misteriosul personaj mitologic care purta numele de Mithra a fost adorat încă din vremea preistorică în care strămoșii perșilor erau uniți cu cei ai hindușilor. Acesta era văzut un zeu al luminii, al adevărului și al dreptății, cultul sau traversând secolele și ajungând în antichitatea română devină una dintre cele mai răspândite religii. Din Insulele Britanice până la Adamclisi în Dobrogea, din nordul Africii până dincolo de hotarele Imperiului Persan, de la Roma la Alexandria, cultul lui Mithra și-a câștigat numeroși adepți devotați, indiferent de religiile locale pe care aceștia le avuseseră inițial.

Ce anume a făcut dintr-un zeu de origine persană o divinitate atât de prețuită și de adorată într-un spațiu geografic și cultural atât de întins? Ritualurile complicate, incantațiile cu înțelesuri necunoscute, misterul de care erau înconjurați preoții ce oficiau liturghiile mithraice, exotismul unei credințe răsăritene de import în vechea lume greco-română, toate aceste elemente și probabil multe altele necunoscute au avut puterea de a fascina, ducând la creșterea importanței acestei religii a misteriilor.

În multitudinea de rituri și religii antice care s-au manifestat în bazinul mediteraneean, mithraismul se evidențiază prin puterea de a se îmbogăți constant prin asimilarea unor credințe diferite, acumulând în timp straturi culturale succesive și devenind una dintre cele mai răspândite religii din primele secole ale erei noastre.

Autor: Franz Cumont
Traducător: Alexandru Anghel
Data apariției: 2009
Editura: Herald
Titlu original: Mysteries of Mithra
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ezoterism, religie, iniţiatic, spiritualism
Franz Cumont - Autor
 Franz Cumont (Aalst 1868 - Bruxelles 1947) a fost un apreciat istoric, arheolog si filolog belgian a carui prima preocupare a constituit-o istoria religiilor antichitatii tarzii, cu precadere cea a mithraismului. Si-a desfasurat activitatea de arheolog in situri importante din Pont, Armenia, Siria si zona Eufratului, devenind o voce cu autoritate de necontestat in domeniu. In urma acestor cercetari a rezultato uriasa cantitate de date si dovezi arheologice...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor