TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Centenarul intrării armatei române în Budapesta MO-AVM-CIARNB-19-N-001
Centenarul intrării armatei române în Budapesta
Vezi
galerie

Centenarul intrării armatei române în Budapesta

de Alin Victor Matei, Daniel-Cosmin Obreja, Sorin Mărgărit

Id: #308073

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

• Albumul dedicat campaniei militare din Ungaria din 1919 işi propune la aniversarea centenară a acelor evenimente să readucă in conştiinţa publică din prezent faptele istorice aşa cum au fost ele consemnate de către contemporani, prin intermediul documentelor păstrate şi a fotografiilor de epocă.

• Albumul conţine, pe langă cele aproape 300 de fotografii din epocă, textul semnat de Alin-Victor Matei, cuprinzand o naraţiune a evenimentelor, prezentarea contextului politic naţional şi internaţional, aspecte abordate din punct de vedere social, economic, diplomatic, propagandistic, un spectru amplu de la latura umană la cea politico-administrativă. Un capitol important este dedicat operaţiunilor militare, explicate insă in context geopolitic, dar şi din viziunea combatanţilor, pornind de la soldaţii de rand şi pană la comandanţii militari, prin intermediul mărturiilor consemnate de aceştia, cercetate in arhive.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alin Victor Matei, Daniel-Cosmin Obreja, Sorin Mărgărit

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-035-026-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 24x26,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Monitorul Oficial

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În anul 2018 am sărbătorit cu mare fast Centenarul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, comemorând totodată și jertfele Armatei Române din timpul Primului Război Mondial, conștienți fiind că fără acest......“

citește mai mult