TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Piano Man în Casa Războiului CO-CTG-PIMNCR-21-N-001
Piano Man în Casa Războiului
Vezi
galerie

Piano Man în Casa Războiului

de Cătălin Gomboș

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #366984

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

România nu este un actor global în relațiile internaționale, dar chestiunile geopolitice au suscitat dintotdeauna interes la noi. Foarte puțini jurnaliști români au transmis de la fața locului cele mai fierbinți știri din străinătate. Printre aceștia se numără și Cătălin Gomboș (n. 1977, București), de la Radio România și Hotnews, unul dintre specialiștii noștri în istoria recentă a Orientului Mijlociu.

Pe baza bogatei sale experiențe în spațiul arab, Cătălin Gomboș a scris volumul „Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afganistan”, carte care evocă lumea gazetarilor occidentali, freelanceri sau angajați ai celor mai importante agenții de presă – ziariști, fotografi, cameramani, lucrători ai organizațiilor neguvernamentale. În afara consemnărilor pline de emoție și de suspans, cartea conține și zeci de pagini de analiză de mare finețe despre complicatul univers politic local, cu conflictele lui seculare dintre șiiți și sunniți, despre afirmarea mișcărilor religioase și laice și a terorismului, despre fenomenul Primăverii Arabe. Foarte interesante pentru cititorul român sunt și paginile referitoare la contribuția armatei române în conflictele din Irak și Afganistan. De altfel, autorul s-a deplasat în câteva misiuni împreună cu soldații români.

În prefață, bine-cunoscutul jurnalist Marian Voicu descrie insistă asupra rolului acestui volum în peisajul editorial românesc și asupra atmosferei generale a cărții: „Cătălin Gomboș a fost printre primii jurnaliști din lume care au relatat despre capturarea lui Saddam Hussein sau despre torturile de la Abu Ghraib. [...] Moartea e la fiecare pas. Mortiere, mine artizanale, mașini-capcană, tiruri de arme automate. Moartea are un miros greu, dulceag – este carnea de om arsă, iar alături se poate afla un restaurant plin unde clienții mănâncă pui și kebab”.

Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afganistan” plasează presa românească în compania selectă a mass-media preocupate de conflictele recente din lumea întreagă care au influențat mersul istoriei, iar pe Cătălin Gomboș în rândurile unei adevărate elite a gazetarilor care nu doar că au relatat știri importante din zone de conflict, dar au și supraviețuit și și-au așternut pe hârtie impresiile.  

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cătălin Gomboș

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9786067939491

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint