TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Călătoria diletanților PO-BUO-CLTORD-17-N-001
Călătoria diletanților
Vezi
galerie

Călătoria diletanților

de Bulat Okudjava

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #249431

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unul dintre marile romane de dragoste ale secolului XX

Ne aflăm aproape de mijlocul secolului al XIX-lea, iar ţarul Nicolae I stăpâneşte Rusia, înconjurat de camarila lui, de spioni şi conspiratori. Unii dintre decembrişti sunt încă în viaţă, iar ecoul morţii lui Puşkin şi a lui Lermontov încă nu s-a stins. Ajuns la plinătatea vârstei, plecat de la curtea ţarului şi retras la conacul său de la periferia Petersburgului, melancolicul prinţ Miatlev îşi petrece zilele cufundat în tristeţe, departe de îndeletnicirile potrivite rangului şi de tovarăşii săi din regimentul de husari. Într-o zi, Miatlev salvează o tânără de sub roţile unei trăsuri în plină goană, o duce acasă, o îngrijeşte şi se îndrăgosteşte nebuneşte de ea. Viaţa lor pare să se îndrepte spre un făgaş fericit, însă Alexandrina, negăsindu-şi calea în viaţă, e disperată: va dispărea pe neaşteptate, lăsând în urmă ruinele unui conac bântuit de o fantomă „care nu mai sperie pe nimeni”, iar prinţul încearcă deznădăjduit s-o găsească. Ce nu vede încă e că viitorul – dragostea, adevărata libertate, fuga de lumea plină de toane – abia începe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bulat Okudjava

Traducător: Nicolae Iliescu

Data apariției: iunie 2017

ISBN: 978-973-46-6876-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Bulat Okudjava este una dintre cele mai cunoscute şi mai puternice voci ale generaţiei sale, o voce care a contribuit la crearea unei adevărate mişcări a beatnicilor în Uniunea Sovietică.” 

The New York Times

„Romanul Călătoria diletanţilor poate fi văzut şi ca ultima mare operă a aşa-numitei «epoci de aur» a literaturii ruse.” 

Russian Classical Literature Today
Bulat Okudjava
Bulat Okudjava
Autor

Bulat Okudjava (1924-1997) a fost poet, romancier, scenarist, cântăreţ şi compoz...

vezi autor