TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tranziția. Primii 25 de ani PO-AMV-TRP2DA-14-N-001
Tranziția. Primii 25 de ani
Vezi
galerie

Tranziția. Primii 25 de ani

de Alina Mungiu-Pippidi, Vartan Arachelian

Titlu apărut în colecția Ego | Publicistică la Polirom

Id: #238621

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

2014 este anul care marchează un sfert de secol de când a căzut Zidul Berlinului, iar romanii au răsturnat regimul lui Nicolae Ceaușescu. Ce ne-au adus acești 25 de ani de libertate? În zece convorbiri spumoase, cu rol de diagnostic și totodată de profeție, Alina Mungiu-Pippidi și Vartan Arachelian discută despre motivele pentru care comunismul românesc a plantat sămânța unei tranziții dificile, dacă a fost revoluție sau lovitură de stat, de ce la noi nu a existat lustrație și cum am putea să ne maximizăm performanța îin UE. Traseul parcurs de autorii cărtii în arheologia lor evenimențiala are multe similitudini, dar și deosebiri, ceea ce particularizează memoria colectivă în istorii personale. Deși această carte e o istorie obiectivă a tranziției, ea este, nu doar în subtext, și o istorie traită.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alina Mungiu-Pippidi, Vartan Arachelian

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-973-46-4976-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: libertate

 

Opinii editoriale

„În această carte, vă propun să urmărim linia sinuoasă a tranziției, să vedem de unde am plecat și unde suntem. Cartea aceasta o văd nu doar ca o cronică obiectivă, ci și ca o ilustrare subiectivă, reflecția tranziției în viața profesorului de tranziție Alina Mungiu-Pippidi. Tranziția României, dar și tranziția Alinei.”

Vartan Arachelian

„Am cea mai înaltă apreciere pentru Alina Mungiu-Pippidi. Ce a făcut atât ca universitar, cât și ca activist pentru buna guvernare o plasează printre cei mai remarcabili oameni din regiune și în rândul elitei academice internaționale.”

Thomas Carothers, Carnegie Endowment, autor al lucrarii The End of Transition Paradigm, 2010

„Alina Mungiu-Pippidi este una dintre cele mai curajoase și mai transparente figuri publice din România. E un critic transant, dar constructiv al realităților sociale și politice.”

Dennis Deletant, Georgetown University, 2010
Vartan Arachelian
Vartan Arachelian
Autor

Vartan Arachelian (n. 1936) este jurnalist și scriitor, realizator de programe p...

vezi autor