TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Album Memorialul Închisoarea Pitești MA-AML-ALBMNP-18-N-001
Album Memorialul Închisoarea Pitești
Vezi
galerie

Album Memorialul Închisoarea Pitești

de Alin Mureşan, Lucian Vasile

Id: #259739

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Albumul conține în paginile sale expoziția de bază a Memorialului Închisoarea Pitești, muzeul memorial aflat în clădirea fostei Închisori Pitești – imagini inedite și texte.

Lucrarea se bazează pe cercetarea întreprinsă de Alin Mureșan și Lucian Vasile (specialiști IICCMER) timp de 3 ani pentru crearea textelor expoziției. Parcurgând traseul unui deținut politic (de la valorile care l-au însuflețit, trecând prin dura detenție din comunism și Fenomenul Pitești, până la comunismul târziu și 1989), cititorul se apleacă asupra poveștilor de viață ale celor care au trait cea mai violentă formă de persecuție a regimului comunist.

 

“Nu în ultimul rând, e bine de știut că tot ceea ce vedeți – indiferent că sunteți vizitatori ai Memorialului ori simpli cititori ai albumului – este efortul unei mâini de oameni, la propriu. Amenajarea Memorialului, școlile de vară, tururile ghidate sau volumele tipărite sunt produsele a 4-5 oameni care au fost inspirați de capitatul de suferință al studenților din urmă cu 70 de ani.”

Alin Mureșan

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alin Mureşan, Lucian Vasile

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-94393-0-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 164

Limbă: Română

Dimensiuni: 19x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Manuscris

Teme: comunism

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Comunismul s-a instaurat în România imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ca o consecință directă a ocupării țării de către Armata Rusiei staliniste, autodecretată „eliberatoare”.......“

citește mai mult