TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Timpul rinocerilor. Educație batjocorită politic BM-MAS-TIREBP-18-N-001
Timpul rinocerilor. Educație batjocorită politic
Vezi
galerie

Timpul rinocerilor. Educație batjocorită politic

de Marian Staș

Id: #251744

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Marian Stas se simte invadat de "Rinocerii" lui lonesco. Îi vede cum se transformă și cum ocupă tot locul, fără să scandalizeze pe nimeni. Lumea rinocerilor a devenit un fapt curent. [...]
Rinoceri aici, rinoceri acolo, rinoceri peste tot.
Contemporani cu cea mai slabă și mai incultă clasa politică din istoria noastră recentă, dar hrăniță din belșug cu voturi, avem toate motivele să cădem în disperare. Să ne unim vocea în a deplânge starea mizeră a unei Școli căreia, în loc de valori, nu i s-a dat altceva decât dispreț și minciună.
Ce se poate face? Avem oameni care sunt în stare să vină cu reforme adevărate, sunt și câțiva care i-ar urma. Vremurile și clasa politică nu ne lasă.
După aproape 30 de ani de la căderea comunismului, speranțele se scufundă în deznădejde. Ce putem face? Să citim. Cronica unor vremi proaste a cronicarului-blogger, Marian Stas. Și să ne revoltăm, acceptând, asemeni lui Miron Costin, că adevărul nu are nevoie de vorbire aleasă.
"Nici nu știu cum să închei. Mi-e silă fără margini de voi, cei care guvernați și care parlamentați acum despre cum ați arătat pe față, cu neobrăzare, cum nu va păsa nici cât negru sub unghie că România să intre în rândul lumii cu o Educație demnă de veacul în care suntem. De fapt, nu că nu vă pasa: nici în cur nu va doare Educație, pe niciunul dintre voi."
Nu e ca la Harvard, dar se potrivește.

lon M. loniță
Senior Editor, Adevărul

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marian Staș

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-8038-30-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: BMI