Descriere produs
Ca mulți alţi tineri americani, Jonathan Safran Foer și-a petrecut mare parte din adolescență și din studenție pendulând între un carnivor entuziast și un vegetarian ocazional. După ce s-a căsătorit și a devenit tată, dimensiunile morale ale actului de a mânca au devenit extrem de importante pentru el.
Confruntat cu situația de a nu fi în stare să-i explice fiului său de ce mâncăm unele animale în timp ce nu ne atingem de altele, Foer a început să analizeze originile multor obiceiuri alimentare și poveștile legate de modul în care au fost deprinse acestea.
Călătorind prin cele mai întunecate cotloane ale modului nostru de a ne hrăni, Foer ridică întrebări nerostite până acum, legate de fiecare pește pe care îl mâncăm, de fiecare pui pe care îl prăjim și de fiecare burger pe care îl frigem. În parte memorii, în parte reportaj de investigație, De ce mâncăm animale este o carte care, după cum s-au exprimat cei de la Los Angeles Times, îi asigură lui Jonathan Safran Foer „un loc la masă, alături de cei mai mari filosofi”.
De ce mâncăm animale este primul său titlu de nonficțiune. Filmul documentar Eating Animals a fost ecranizat recent, în regia lui Christopher Dillon Quinn, fiind narat de Foer și de Natalie Portman.
Totul este iluminat (2023) ,
Iată-mă (2023) ,
Noi suntem vremea (2020) ,
Extrem de tare & incredibil de aproape (2024) ,
Extrem de tare & incredibil de aproape (2023) ,
777. Căderea Vaticanului şi a Wall Street-ului după Sfântul Ioan (2013) ,
Am ucis-o pe Șeherezada (2013) ,
Cronici din San Francisco (2013) ,
Viaţa mea printre miliardarii ruşi. Jurnalul unei guvernante (2014) ,
Secretele de familie. Cum se moştenesc traumele (2015) ,
Detalii produs
Titlu original: Eating animals
ISBN: 978-606-722-292-0
Copertă: Paperback brosat
Număr pagini: 400
Limbă: Română
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5
Hârtie: 80g/m
Editura: Publica
Cărți ecranizate
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Științe umaniste >> Cărți Filosofie
Speciale >> Ziua Mamei... Natură
Opinii editoriale
„Universal de convingătoare. Cartea lui Jonathan Safran Foer m-a schimbat.”
Natalie Portman„O combinație de anchetă jurnalistică, memorii emoționante și talent scriitoricesc.”
Martin Zimmerman, San Diego Union-Tribune„Extraordinar de serioasă și de inteligentă.”
Holly Silva, St. Louis Post-Dispatch„Ceea ce face această carte să fie atât de neobișnuită este empatia vegetarianului Foer pentru carnivorii umani, disponibilitatea lui de a-i lăsa atât pe fermierii industriali, cât și pe activiștii reformei din alimentație să-și susțină singuri punctele de vedere și talentul său de a folosi umorul ca să-și îndulcească punctele de vedere.”
O, The Oprah Magazine„Aceasta este una dintre cele mai puternice cărți pe care le-am citit în ultimii ani.”
Alexander McCall Smith„De ce mâncăm animale constituie un punct de referință al culturii pop, menit să lanseze o mulțime de conversații care s-au lăsat îndelung așteptate.”
Vance Lehmkuhl, Philadelphia Daily News„Controversată... captivantă... Foer discută acest subiect cu o claritate morală revigorantă.”
Entertainment Weekly