TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum poate determina știința valorile umane. Peisajul moral P4-SAH-CPDTVU-13-N-001
Cum poate determina știința valorile umane. Peisajul moral
Vezi
galerie

Cum poate determina știința valorile umane. Peisajul moral

de Sam Harris

Id: #253756

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În cartea de față, Sam Harris propune o reevaluare a categoriilor și valorilor morale din perspectivă științei. Teză lui Harris este că, dacă există o moralitate, sau o valoare intrinsecă a faptelor, de vreme ce știința e cea mai în măsură să stabilească faptele, atunci tot ea are datoria să stabilească și adevărurile și valorile morale. Nu mai este momentul că știință doar să descrie compor-tamentele umane și să nu intervină în controversele legate de valorile morale. Din perspectivă această, Harris concepe morală că pe o ramură subdezvoltată a științei.

Premisă cărții este cât se poate de simplă: bunăstarea oamenilor, susține Harris, depinde de evenimentele din lume și de stările creierului uman.

Or, oamenii de știință, în special cei implicați în cercetările neurostiintelor, știu deja destul despre creierul uman, astfel încât să poată trasă distincții clare între diferitele moduri de viață socială și să le claseze că mai bune sau mai rele, în funcție de cât de departe sunt de adevărul faptelor și deci de moralitate.

Pentru că de fapt, spune Harris, scopul științei trebuie să fie îmbunătățirea calității vieții, dar acesta nu poate fi atins decât printr-o etică întemeiată științific.

Sam Harris insuflă o nouă pasiune unei dezbateri străvechi. Lecturând această teribilă și îndrăzneață carte, veți simți că vi se cutremură pământul sub picioare. Rațiunea n-a avut niciodată un avocat mai înflăcărat.

Ian McEwan, autor al romanului Amsterdam

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sam Harris

Data apariției: mai 2013

ISBN: 978-973-47-1503-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

Sam Harris
Sam Harris
Autor

Sam Harris este autorul bestsellerurilor The End of Faith și The Moral Landscape...

vezi autor