TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cel care are un motiv pentru care să trăiască... LI-VEF-CCAUMP-19-N-001
Cel care are un motiv pentru care să trăiască...
Vezi
galerie

Cel care are un motiv pentru care să trăiască...

de Viktor E. Frankl

Titlu apărut în colecția Introspectiv la Litera

Id: #306510

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Cel care are un motiv pentru care să trăiască poate îndura aproape orice“ – cu acest motto, Viktor Frankl a studiat cum, chiar și în fața celor mai crunte lovituri ale vieții, sensul este posibil și cum le permite oamenilor să rămână sănătoși mental în vremuri de criză. Să spui da vieții, să supraviețuiețti greutăților, fricii și durerii înseamnă să găsești un sens în suferință. Dar forța interioară a omului îl poate ridica deasupra destinului său. Chiar dacă nu putem schimba circumstanțele, avem mereu libertatea de a ne alege atitudinea în privința lor.
 
Sensul vieții și reziliența se află în atenția logoterapiei lui Frankl, a studiului său asupra supraviețuitorilor Holocaustului și a atitudinii sale critice față de pustiul interior al societății consumeriste moderne. Această carte vă invită să redescoperiți un mare umanist. Textele lui, scrise pe parcursul a șase decenii,simbolizează puntea pe care Frankl a construit-o între psihologie și arta filosofică a vieții.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Viktor E. Frankl

Traducător: Cora Radulian

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: The Will to Meaning: Foundations and Applications of Logotherapy

ISBN: 978-606-33-4333-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 420

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: supraviețuire

 

Opinii editoriale

”Una peste alta, degradarea fizică și mentală depindea de calibrarea mentală, iar această calibrare mentală o făcea fiecare cum considera de cuviință! Și, chiar dacă la intrarea în lagăr prizonierului i se lua totul, pâna și ochelarii și cureaua, îi rămânea această libertate, literalmente până în ultima clipă, până la ultima suflare. Era libertatea de a adopta o atitudine sau alta – exista un «așa sau așa». Și erau mereu câțiva care voiau să-și rețină iritarea și să-și învingă apatia. Erau acei bărbați care treceau din baracă in baracă prin lagar și în locurile de apel, care împărțeau aici o vorbă bună și acolo ultima bucățică de pâine. Ei erau dovezile vii ale faptului că nu era în nici un caz garantat ceea ce face lagărul de concentrare din om: omul putea deveni un prizonier tipic sau putea rămane om chiar și în această situație cumplită, în această situație limită, extremă. Asta ținea întotdeauna de propria decizie.”

Viktor E. Frankl
Viktor E. Frankl
Viktor E. Frankl
Autor

Viktor E. Frankl (1905–1997) a fost profesor de neurologie și psihiatrie la Univ...

vezi autor