TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aspecte din lumea reală. Gurdjieff vorbeşte elevilor săi CA-GIG-ADLRGV-17-N-001
Aspecte din lumea reală. Gurdjieff vorbeşte elevilor săi
Vezi
galerie

Aspecte din lumea reală. Gurdjieff vorbeşte elevilor săi

de George I. Gurdjieff

Id: #253102

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul de faţă este o colecţie de convorbiri care avuseseră loc aproape în fiecare seară între Gurdjieff şi câţiva dintre adepţii săi devotaţi, pe măsură ce Institutul pentru Dezvoltare Armonioasă a Omului era mutat în cele mai grele împrejurări de la Essentuki, în Caucaz, şi apoi la Tiflis, Constantinopol, Berlin, Londra şi, în final, până la Castelul de la Prieuré, Fontainebleau, de lângă Paris; precum şi a conferinţelor în grupuri private pe care le ţinuse în timpul mai multor vizite în America.
Acest material preţios nu este o transcriere directă a cuvintelor lui Gurdjieff. Pentru a‑i ajuta pe elevii săi să atingă acea stare de atenţie liberă, necesară pentru a împărtăşi cu el în timpul întâlnirilor, Gurdjieff nu le permitea niciodată să ia notiţe în timp ce convorbirile aveau loc. Totuşi din fericire, câţiva ascultători prevăzători – având o uimitoare putere de memorare şi în cele mai multe cazuri, fără ca Gurdjieff să ştie – se străduiau să scrie notiţe după aceea, fie singuri, fie împreună unii cu ceilalţi, despre orice ar fi fost auzit. Notele păstrate de diferiţi oameni au fost comparate, traduse acolo unde a fost necesar şi verificate prin citire cu voce tare unora dintre cei care ascultaseră convorbirile originale. Chiar incomplete şi chiar fragmentare în anumite cazuri, acestea sunt o redare autentică a abordării pe care Gurdjieff o avea despre munca asupra sinelui, aşa cum fusese aceasta dezvoltată în mod informal la momentul potrivit. (fragment din Introducere, traducere de Cantemir Mambet)

extinde
 

Detalii produs

Autor: George I. Gurdjieff

Traducător: Cantemir Mambet

Data apariției: decembrie 2017

ISBN: 978-606-797-182-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

 

Opinii editoriale

„[…] în timp ce adevărul căutat era întotdeauna acelaşi, formele prin care el îşi ajuta elevii să îl abordeze serveau acestui scop numai pentru o perioadă de timp limitată. Îndată ce se ajunsese la o nouă înţelegere, forma urma să fie schimbată.
Lecturilor, convorbirilor, discuţiilor şi studiilor care fuseseră principala caracteristică a muncii pentru o perioadă de timp şi stimulaseră inteligenţa până în punctul în care aceasta era deschisă către un mod complet nou de a vedea, dintr-odată, pentru un motiv sau altul, li se punea capăt.
Aceasta îl punea pe elev «cu degetul pe rană». Ceea ce intelectul său devenise capabil să conceapă trebuia acum să fie experimentat cu simţirea sa.”

Jeanne de Salzmann
George I. Gurdjieff
George I. Gurdjieff
Autor

George Ivanovitch Gurdjieff (1866-1949), filozof, pedagog, coregraf și compozito...

vezi autor