TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O plimbare prin Univers NE-ADO-OPPUCD-21-N-001
Vezi
galerie

O plimbare prin Univers

de Adrian Șonka

Titlu apărut în colecția Orion la Nemira

Id: #371236

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Carte de relaxare astronomică: tot ce trebuie să știi despre cosmos, într-un stil amuzant și prietenos
 

Descriere produs

Astronomul Adrian Șonka își invită cititorii de toate vârstele la o plimbare de-a lungul și de-a latul Universului cunoscut.

 

Veți afla ce presupune cu adevărat o călătorie în spațiu și cum se simte când zbori cu 28 000 km/h, cum se vede Pământul de pe fereastra hubloului, cum ar fi viața pe celelalte planete din Sistemul Solar (de ce e „grea” viața pe Venus și de ce e așa de „prăfuit” Marte) și unde e cel mai bine să programezi o viitoare vacanță (scuba-diving pe planetele joviene, anyone?), cum funcționează aparatul de făcut lumină” (Soarele, nu becul), unde se termină Sistemul Solar și cum se măsoară distanța până la stele, ce este o pitică roșie și ce e o gigantă albastră, care sunt cele mai bune „cartiere” cosmice sau cum poate găsi o maimuță o planetă.

 

Cu mult umor și într-un stil accesibil și prietenos, Adrian Șonka te învață tot ce ai nevoie ca să te plimbi relaxat printre planete și stele.

 

Spațiul cosmic face parte din Univers și este mediul prin care planetele, stelele și alte obiecte din Univers sunt conectate. Imaginează-ți un ocean din nimic prin care plutesc insule, iar una din insule este planeta pe care te-ai născut tu. Din păcate, încă nu putem înota în acest ocean, dar am făcut o baie mică până la Lună. A fost atât de incredibil încât pentru unii este de necrezut. Putem însă călători prin Univers folosindu-ne de ceea ce cunoaștem despre acesta și despre obiectele cosmice. Oricine trebuie să treacă prin experiența emoționantă de a afla că este un simplu om, aflat pe o planetă minusculă care se rotește în jurul unui soare banal. Ar trebui să te simți bine că așa stau lucrurile pentru că faci parte din singura specie care poate înțelege imensitatea Universului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Șonka

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-43-1061-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: curiozitate

Adrian Șonka
Adrian Șonka
Autor

Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul...

vezi autor