TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dilema omnivorului PU-MIP-DILEMO-17-N-001
Vezi
galerie

Dilema omnivorului

de Michael Pollan

Id: #247621

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Patru feluri de mâncare: o istorie naturală
 

Descriere produs

Ce ar trebui să mâncăm la cină?


Într-o măsură sau alta, această întrebare simplă asaltează orice creatură confruntată cu o mare varietate de lucruri pe care le poate mânca. Având de ales dintre nenumăratele alimente potențiale pe care le oferă natura, oamenii au fost nevoiți să învețe care dintre ele sunt sigure și care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, și ce afine putem savura. 


Pollan a împărțit Dilema omnivorului în trei părți, câte una pentru fiecare dintre lanțurile trofice care ne susțin: mâncarea industrializată, mâncarea alternativă sau „organică“ și alimentele pe care oamenii și le procură singuri, din vânat, cules și grădinărit. Pollan urmărește fiecare lanț trofic literalmente din pământ până pe masă, subliniind relația noastră coevolutivă cu speciile pe seama cărora trăim. El încheie fiecare secțiune așezându-se la masă – la McDonald's, acasă cu familia, la o cină cu alimente de la Whole Foods, și la o revoluționară fermă „transorganică“ din Virginia. 


Pentru fiecare masă, el reconstituie proveniența tuturor alimentelor consumate, dezvăluind componentele ascunse pe care le ingerăm fără știrea noastră și explicând modul în care preferința față de anumite alimente reflectă moștenirea noastră ambientală și biologică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Pollan

Traducător: Dan Crăciun

Data apariției: ianuarie 2017

Titlu original: The Omnivore's Dilemma

ISBN: 978-606-722-234-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: curiozitate, manipulare, societate

 

Opinii editoriale

Profundă, captivantă... Este puțin probabil să găsiți o explicație mai bună a surselor exacte din care provine mâncarea voastră.

The New York Times Book Review

Michael Pollan este un magician. El transformă porumbul și vacile, porcii și găinile într-o sclipitoare și revelatoare descriere a modului în care producem, vindem și ne chinuim să decidem ce să mâncăm. Dacă ați socotit vreodată că întrebarea „Ce să mănânc?” este una simplă, vă veți răzgândi după ce veți citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan îl face industriei alimentare actuale – și veți afla modul în care el întrezărește unele alternative însuflețitoare. Mi-a plăcut atât de mult această carte, încât nu aș fi vrut să se încheie.

The Seattle Times

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente și atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele și tabuurile alimentare până la modul în care evităm nu doar animalitatea hranei noastre, ci și propria animalitate. Autorul este atent la propriile emoții și gânduri, ca să vadă cum îl afectează ceea ce face și ceea ce mănâncă, ca să afle mai multe și să explice ceea ce știe. Abordarea lui este impregnată de sinceritate și conștiință de sine. Cauza lui este justă, gândirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingătoare. Aveți grijă ce mâncați!

The Washington Post

„Dilema omnivorului este o invitație adresată tuturor de a gândi în profunzime ramificațiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan întreprinde un pelerinaj de-a lungul lanțurilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentația etică.

The New Yorker