TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Excitat PU-RHE-EIHIMN-19-N-001
Vezi
galerie

Excitat

de Randi Hutter Epstein

Titlu apărut în colecția Co-lecția de știință la Publica

Id: #259942

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul
 

Descriere produs

Plină de anecdote uimitoare, informații despre cercetările medicale recente și detalii amuzante, Excitat ni-i prezintă pe marii oameni de știință care au făcut descoperiri remarcabile despre dezechilibrele hormonale care ne pricinuiesc atâta suferință, dar și pe șarlatanii care s-au folosit de aceste descoperiri pentru a vinde remedii false.

Epstein scoate la iveală umanitatea care se află în centrul acestei științe a hormonilor şi  vorbeşte despre oameni de tot felul: un doctor din anii 1920, care  promova vasectomia ca pe o modalitate de sporire a libidoului, o femeie medic, care a descoperit hormonul sarcinii în anii 1940, și o mamă care colecta glande pituitare de la cadavre, pe care le folosea ulterior ca sursă de hormon de creștere pentru a-și trata fiul. Pe parcursul cărții, Epstein analizează funcțiile unor hormoni precum leptina, oxitocina, estrogenul și testosteronul, demitizând știința endocrinologiei.


În tinerețe, pentru mine, hormonii însemnau sâni, menstruație și sex. Ni­mic mai simplu de-atât. Dar reprezintă mai mult decât atât.

Ei sunt niște substanțe chimice puternice, care controlează metabolismul, compor­tamentul, somnul, schimbările de dispoziție, sistemul imuni­tar, lupta, abandonul – nu doar pubertatea și sexul. Așadar, într-un anume sens, cartea de față este o istorie a biochimiei ființelor vii, emoționale. Istoria hormonilor este, totodată, o istorie a descoperirilor, a căilor greșite, a perseverenței și a speranței. Aducându-le împreună – știința fundamentală și persoanele care au construit-o –, Excitat este o poveste des­pre ceea ce ne face oameni, din interior spre exterior.” – Randi Hutter Epstein

extinde
 

Detalii produs

Autor: Randi Hutter Epstein

Traducător: Adina Avramescu

Data apariției: martie 2019

Titlu original: Aroused: The History of Hormones and How They Control Just About Everything

ISBN: 978-606-722-336-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: curiozitate, sexualitate, societate

 

Opinii editoriale

O poveste exhaustivă, strălucită a hormonilor, care acoperă subiecte precum sexul, suferința, neurologia, biologia, medicina și descoperirea de sine. Cartea lui Randi Hutter Epstein nu doar că aprinde imaginația, dar o şi ponderează. Povestea este spusă într-o manieră captivantă, autoarea reușind să însuflețească și să aducă în fața cititorilor un întreg sistem al științei.

Siddhartha Mukherjee, autorul cărții „The Gene: An Intimate History”

În ziua de azi, hormonii sunt văzuți întrucâtva asemenea îngerilor și demonilor în timpurile mai vechi: agenți invizibili, responsabili într-un mod misterios de tot ce se întâmplă în viața noastră. În cartea sa amuzantă și lămuritoare, Randi Hutter Epstein demitizează aceste molecule, fără ca prin aceasta să le ia ceva din puterea lor uimitoare.

Carl Zimmer, autorul cărții „She Has Her Mother's Laugh” și „Parasite Rex”