TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puterea. Despre invenția bateriei care va salva lumea AI-STL-PDIBCV-19-N-001
Puterea. Despre invenția bateriei care va salva lumea
Vezi
galerie

Puterea. Despre invenția bateriei care va salva lumea

de Steve LeVine

Id: #263085

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Puterea: Despre invenția bateriei care va salva lumea / Powerhouse de Steve LeVine poate fi numită o carte de aventuri cu savanți, în care aceștia sunt implicați într-o luptă acerbă pentru întâietate în inventarea super-bateriei. Sau, altfel spus, cartea vorbește despre războiul bateriilor, o cursă între națiunile industrializate de a crea o nouă baterie-minune care să ducă la fabricarea pe scară largă a vehiculelor electrice... Într-o lume în care petrolul nu mai este sursa de energie cea mai convenabilă pentru planetă, se caută o sursă de energie alternativă, care să ne alimenteze mașinile, să protejeze mediul și să țină în frâu încălzirea globală, fiind capabilă totodată să reconfigureze geopolitica globală.

În acest război, țările care își dispută supremația sunt Japonia, Coreea de Sud, China și America, toate vizând, pentru câștigarea cursei, obținerea primului procent din piață. Într-o perioadă în care lumea încearcă să își revină după criza globală din 2008-2009, mințile luminate sunt conștiente de faptul că descoperirile tehnologice fundamentale au puterea să facă economiile să progreseze. Ba mai mult decât atât, Wan Gang - ministrul chinez al Științei crede că:

„Bateriile puternice, accesibile și mașinile pe care le alimentează acestea aveau să inițieze următorul mare boom economic.”

Cartea se va dovedi o lectură cum nu se poate mai interesantă pentru pasionații de fizică, chimie, inginerie și tehnologie, fiind plină de informații referitoare la modul cum se construiește o baterie, istoria bateriilor, începuturile erei electrice, începuturile erei atomice, istoria mașinilor electrice, fiind totodată o lectură captivantă despre sursele de energie ale viitorului, care reprezintă marea provocare a lumii în momentul de față. Pentru cititorii fără o înclinație anume față de aceste arii de activitate, cartea reprezintă o incursiune interesantă în culisele inovației și tehnologiei, domenii în care drumul parcurs de un produs de la idee la implementare este adesea sinuos și plin de obstacole neprevăzute.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steve LeVine

Data apariției: ianuarie 2019

Titlu original: Powerhouse

ISBN: 978-606-913-463-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon