TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puterea. Despre invenția bateriei care va salva lumea 978-606-913-463-4
Puterea. Despre invenția bateriei care va salva lumea

Puterea. Despre invenția bateriei care va salva lumea

de Steve LeVine

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 20.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Puterea: Despre invenția bateriei care va salva lumea / Powerhouse de Steve LeVine poate fi numită o carte de aventuri cu savanți, în care aceștia sunt implicați într-o luptă acerbă pentru întâietate în inventarea super-bateriei. Sau, altfel spus, cartea vorbește despre războiul bateriilor, o cursă între națiunile industrializate de a crea o nouă baterie-minune care să ducă la fabricarea pe scară largă a vehiculelor electrice... Într-o lume în care petrolul nu mai este sursa de energie cea mai convenabilă pentru planetă, se caută o sursă de energie alternativă, care să ne alimenteze mașinile, să protejeze mediul și să țină în frâu încălzirea globală, fiind capabilă totodată să reconfigureze geopolitica globală.

În acest război, țările care își dispută supremația sunt Japonia, Coreea de Sud, China și America, toate vizând, pentru câștigarea cursei, obținerea primului procent din piață. Într-o perioadă în care lumea încearcă să își revină după criza globală din 2008-2009, mințile luminate sunt conștiente de faptul că descoperirile tehnologice fundamentale au puterea să facă economiile să progreseze. Ba mai mult decât atât, Wan Gang - ministrul chinez al Științei crede că:

„Bateriile puternice, accesibile și mașinile pe care le alimentează acestea aveau să inițieze următorul mare boom economic.”

Cartea se va dovedi o lectură cum nu se poate mai interesantă pentru pasionații de fizică, chimie, inginerie și tehnologie, fiind plină de informații referitoare la modul cum se construiește o baterie, istoria bateriilor, începuturile erei electrice, începuturile erei atomice, istoria mașinilor electrice, fiind totodată o lectură captivantă despre sursele de energie ale viitorului, care reprezintă marea provocare a lumii în momentul de față. Pentru cititorii fără o înclinație anume față de aceste arii de activitate, cartea reprezintă o incursiune interesantă în culisele inovației și tehnologiei, domenii în care drumul parcurs de un produs de la idee la implementare este adesea sinuos și plin de obstacole neprevăzute.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steve LeVine

Data apariției: ianuarie 2019

ISBN: 978-606-913-463-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Act și Politon

Titlu original: Powerhouse

Pagini: 384

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Știință și tehnică >> Fizică și inginerie
Carte non-ficțiune >> Știință și tehnică >> Popularizarea ştiinţei
Carte non-ficțiune >> Știință și tehnică >> Tehnică și tehnologie
Speciale >> Nonfiction
Speciale >> Catalog Cartepedia
 
Cuvinte cheie:
știință, vehicule electrice, surse de energie, tehnologie
Steve LeVine
autor

Autorul cărții, Steve LeVine este corespondentul la Washington al...

vezi autor