TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pădurea PU-PEW-PDUREA-18-N-001
Pădurea
Vezi
galerie

Pădurea

de Peter Wohlleben

Titlu apărut în colecția Publica Extra la Publica

Id: #252930

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pădurile sunt profesia lui, iar lucrul cu arborii, viața lui. Peter Wohlleben, pădurar pasionat și scriitor, își transmite cunoștințele vaste despre arbori, în timpul tururilor ghidate. Instrucțiunile lui de folosire sunt o descoperire concretă și plină de viață.

Ne descrie, în mod fundamentat și plăcut, cele mai importante specii de foioase și conifere: ce le definește, cărora dintre ele le aparține viitorul, care ne protejează cu adevărat în caz de furtună. Cum putem să ne orientăm în pădure, chiar și fără busolă sau GPS. Care fructe de pădure și ciuperci sunt recomandate. Unde și ce avem voie să strângem, să culegem și să mâncăm. Unde sunt permise camparea, focul și grătarul. Cum să citim corect urmele animalelor – și cele mai bune locuri și momente în care pot fi văzute animalele sălbatice. Cum ne protejăm în modul cel mai natural de țânțari, furnici de pădure și căpușe. Ce se întâmplă când suntem cu copiii sau când petrecem noaptea singuri în pădure. Cum o plimbare prin pădure făcută primăvara, vara, toamna și iarna se transformă într-o experiență deosebită.

 

P.S. În cazul în care cineva se întreabă câți copaci au fost tăiați pentru a se publica această carte, e bine de știut că folosim hârtie volumetrică Holmen, produsă de grupul suedez cunoscut pentru angajamentul solid față de mediu (plantare constantă de copaci, producție și proceduri sustenabile).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Peter Wohlleben

Traducător: Paul Slayer Grigoriu

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: Gebrauchsanweisung Für den Wald

ISBN: 978-606-722-310-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: natură, pasiune

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Îmi plac pădurile, locuiesc la marginea unei păduri, și cu toate acestea nu sunt un mare plimbăreț prin natură. Ba, din contră. Și nu pentru că așa îmi propun, ci pentru că niciodată nu am timp și cân......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O primă concluzie: instrucțiunile de folosire ale lui Peter Wohlleben sunt cât se poate de utile, deși nu conțin deloc liste sau imagini, ci se bazează strict pe narațiune.

Die Welt

„Pădurea: Instrucțiuni de folosire” este o carte plină de recomandări pentru o plimbare liniștită în pădure: hainele potrivite, echipamentul de care au nevoie tăietorii de lemne, cum se deosebesc coniferele și foioasele, cum să reacționezi la pericole diferite, de la tenie la furtună, dar și la prezența lupului, a cărui întoarcere este întâmpinată cu toată bucuria inimii de pădurar a lui Wohlleben.

Neue Osnabrücker Zeitung

Este limpede că Peter Wohlleben iubește pădurea. Sincer și tandru, ca pe o ființă vie, nu din inerție profesională. Cu siguranță că mulți o iubim, pentru că pădurea are ceea ce, în limbajul de specialitate, este cunoscut ca funcție estetic-spirituală și de recreere. Din ce în ce mai des și mai mult, ne raportăm la mediu și, implicit, la păduri, prin ansamblul funcțiilor lor, astfel că acestea devin mai mult concepte încărcate de sensul pe care li-l dăm și mai puțin realități obiective.
Pădurile au chipul nostru divers și sunt la fel de minunate și de pline de viață pe cât este capacitatea noastră de a le iubi. Peter Wohlleben este ghidul perfect în această călătorie de îndrăgostit.

Valentin Sălăgeanu, Coordonator Campania de Păduri Greenpeace România
Peter Wohlleben
Peter Wohlleben
Autor

Peter Wohlleben s-a născut în 1964 și de mic și-a dorit să devină ecologist. A s...

vezi autor