TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Geniul păsărilor PU-JEA-GENIUP-18-N-001
Geniul păsărilor
Vezi
galerie

Geniul păsărilor

de Jennifer Ackerman

Titlu apărut în colecția Co-lecția de știință la Publica

Id: #252931

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Geniul păsărilor, Jennifer Ackerman ne poartă în câteva dintre cele mai avansate centre de cercetare a păsărilor: laboratoarele din Insula Barbados şi din Noua Caledonie, marile comunităţi de piţigoi din Marea Britanie, habitatele păsărilor-grădinar din Australia, coastele Atlanticului devastate de uraganul Sandy şi munţii cu climă tot mai caldă, din zona centrală a Virginiei şi din statele din Vest.
Printre micile „genii” înaripate despre care vorbește Ackerman se numără alunarii lui Clark, care ascund până la 30 000 de seminţe pe o suprafaţă de câteva zeci de km2 şi care îşi amintesc unde le-au pus chiar şi după câteva luni, sau sturzii zeflemitori, care pot să stocheze între 200 şi 2 000 de cântece într-un creier de câteva mii de ori mai mic decât al omului.

Pe lângă evidenţierea unor aspecte care țin de inteligenţa „tehnică” a păsărilor, Ackerman scrie şi despre impresionanta lor inteligenţă socială. Păsările înșală şi manipulează. Trag cu urechea. Oferă uneori daruri. Se consolează reciproc când suferă. Îşi şantajează părinţii. Îşi transmit semnale în caz de pericol. Îşi dau de veste când moare una dintre ele, iar unele ţin doliu.

O cercetare ştiinţifică elegantă şi, totodată, un jurnal de călătorii care conţine întâmplări din viaţa autoarei, dar şi o mulţime de teorii ştiinţifice fascinante. Ackerman reuşeşte să ne facă să privim cu alţi ochi păsările şi talentele lor excepţionale şi să descoperim ce anume putem învăţa de la ele în legătură cu lumea noastră mereu în schimbare.

Consultantul de specialitate Dr. Angela Petrescu, ornitolog la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, a supervizat traducerea în limba română a cărții.

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Jennifer Ackerman este susținută de Erste Asset Management.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jennifer Ackerman

Ilustrator: John Burgoyne

Traducător: Cristina Rusu

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: The Genius of Birds

ISBN: 978-606-722-314-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Despre plantele, animalele şi oceanele cu care împărțim lumea, despre impactul pe care dezvoltarea civilizației umane îl are asupra planetei şi despre cum va arăta lumea fără noi....“

citește mai mult
Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Până acum, lumea primatelor era cea care atrăgea atenția cercetătorilor, dar de ceva timp și lumea păsărilor a devenit un adevărat motor de cercetare. De fapt, ce anume se cercetează atât în lumea ani......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O carte încântătoare. După lectura ei, „creier de pasăre” va ajunge să aibă o semnificație diametral opusă.

New York Times Book Review

Bine documentată. Geniul păsărilor îi va face pe cititori să privească păsările într-o cu totul altă lumină.

The Daily Progress

O descriere plină de emoţie a minunilor inteligenţei păsărilor.

Scientific American

Ackerman scrie accesibil, dar într-un mod care dovedeşte o extraordinară siguranţă stilistică. Textul este dens, plin de informaţie şi, în acelaşi timp, admirabil de concis. Este o lectură obligatorie pentru toţi fanii păsărilor.

Kirkus Reviews

Cartea lui Jennifer Ackerman este un studiu extraordinar al celor mai recente descoperiri legate de inteligența păsărilor. Oferă atât de multe surprize încât devine o revelație.

Tim Low, autorul cărții Where Song Began
Jennifer Ackerman
Jennifer Ackerman
Autor

Jennifer Ackerman scrie despre ştiinţă, natură şi biologia umană de aproape trei...

vezi autor