TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fizica vieții. Evoluția pretutindeni HU-ADB-FIZVEP-20-N-001
Vezi
galerie

Fizica vieții. Evoluția pretutindeni

de Adrian Bejan

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #318275

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce anume au în comun fenomene cum sunt evoluția vieții, a tehnologiei, a bazinelor riverane, a orașelor, a culturii sau a sporturilor? În ultimă instanță, care e legătura profundă dintre dinamica domeniului însuflețit și cea a domeniului neînsuflețit? La aceste întrebări răspunde profesorul Adrian Bejan de la Universitatea Duke, pornind de la concepte din fizică și bazân-du-se pe legea constructală, pe care a impus-o atenției comunității științifice. În explicațiile sale, accentul cade pe libertatea de mișcare și transformare, pe configurațiile de curgere ale diferitelor sisteme și modificările lor, pe tendințe naturale prezente atât în lumea vie, cât și în cea nevie. Din această perspectivă, evoluția devine un fenomen mult mai vast decât ne lasă să înțelegem doar studiul biologiei. Legea constructală are consecințe importante deopotrivă în plan practic (dezvoltarea economică și urbană, aprovizionarea cu apă și combustibil, tehnologie, societate, politică) și în plan teoretic, prin gradul ei înalt de generalitate. Cartea lui Adrian Bejan e un tur de forță intelectual.

 

„Acum e rândul filozofilor științei, istoricilor științei, scriitorilor și artiștilor, cei care văd imaginea de ansamblu, să explice publicului ce înseamnă ideea de «viață și evoluție ca fizică», de ce e utilă, de cât timp curge și de unde a izvorât. Am subliniat acest lucru de fiecare dată când am citat spusele celor din trecut. Pentru a înlesni această curgere particulară a cunoașterii am scris cartea de față.“ — ADRIAN BEJAN

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Bejan

Traducător: Olivia Preoteasa

Data apariției: noiembrie 2020

Titlu original: The Physics of Life: The Evolution of Everything

ISBN: 978-973-506-916-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 284

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„Dacă v-au plăcut cărțile de biologie ale lui Jared Diamond și cele de cosmologie ale lui Stephen Hawking, veți îndrăgi Fizica vieții.”

JEFFERY DEAVER, New York Times

„Unică și absolut fascinantă, această carte va rămâne în conștiința ta și te va îndemna să privești lumea cu alți ochi.”

Kirkus Reviews

„Această carte trece dincolo de Originea speciilor și completează Principiile matematice.”

FANIS GRAMMENOS, autor al Remaking the City Grid
Adrian Bejan
Adrian Bejan
Autor

Adrian Bejan e profesor universitar cu importante contribuții în termodinamică....

vezi autor