TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Periya Puranam VI-SEK-PERIYP-18-N-001
Vezi
galerie

Periya Puranam

de Sekkizhar

Id: #323173

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Periya Puranam este o operă poetică tamilă clasică, în care marele poet și sfânt Sekkizhar descrie viețile a 63 de sfinți shivaiți provenind din caste diferite, de vârste și ocupații diferite, dar având în comun dedicarea cu ardoare a vieților lor lipsite de egoism serviciului de venerare a lui Shiva.

Sekkizhar a efectuat o asiduă activitate de cercetare și documentare, vizitând temple şi locuri sfinte, studiind inscripţii, adunând noi date despre sfinții shivaiți. La acestea s-au adăugat harul său poetic şi inspirația, Shiva Nataraja însuși „compunând” prima strofă din ceea ce urma să devină Periya Puranam.

Această scriere a avut o mare influență asupra tradiției devoționale a shivaismului în India de Sud, fiind considerată a 5-a Veda.

Sri Ramana Maharshi, pe când avea 16 ani, a citit cartea Periya Puranam și impactul asupra tânărului Venkataraman de atunci a fost hotărâtor în „drumul” pe care acesta urma să-l parcurgă, devenind apoi cunoscut ca Înțeleptul de la Arunāchala.

În cadrul dialogurilor cu vizitatorii care veneau să-i solicite îndrumarea spirituală pe calea dificilă a cunoașterii de sine, Sri Ramana Maharshi a făcut referiri în răspunsurile sale la întâmplările surprinzătoare din viețile sfinților Nayanars descrise cu măiestrie de Sekkizhar.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sekkizhar

Traducător: Elena Liliana Popescu, Georgeta Thiery

Data apariției: 2018

ISBN: 978-606-841-468-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vidia