TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De la Revoluția digitală la Era digitală PR-ESE-DLRDLE-17-N-001
De la Revoluția digitală la Era digitală
Vezi
galerie

De la Revoluția digitală la Era digitală

de Emil Străinu, Emil Stan

Titlu apărut în colecția New Illuminati Files la Prestige

Id: #249287

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Internetul devine rețeaua vastă, fizică, fără de care o mare parte a culturii digitale moderne n-ar exista. El a fost conceput nu atât ca tehnologie, ci ca infrastructură: o masă de echipamente (hardwa­re) și programe (software) interconectate printr-o mulțime de mijloace specializate: de la cabluri de mare adâncime și fire telefonice pentru computere desktop și telefoane mobile până la sateliții de comunicație. În felul acesta, se conectează într-o proporție din ce în ce mare sistemele de calcul din întreaga lume.
Prin intermediul Internetului operează mai multe servicii digitale ‒ inclusiv, probabil cel mai faimos, world wide web (www) ‒, dar Internetul în sine precede toate acestea.
Istoria Internetului datează din epoca Războiului Rece și a rețelelor de comunicații dezvoltate, cu prioritate de America, în urma lansării de către Rusia a primului sputnic prin satelit ‒ primul obiect făcut de om ajuns vreodată pe orbita Pământului ‒ în octombrie 1957.
Șocat de realizarea rivalului său, America a alocat resurse mari în dezvoltarea de noi tehnologii de comunicație. Scopul a fost acela de a dezvolta, cu precădere, rețele de comunicații capabile să funcționeze chiar și în cazul în care un dezastru atomic ar distruge o mare parte a rețelei în sine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emil Străinu, Emil Stan

Data apariției: mai 2017

ISBN: 978-606-886-306-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

Teme: război