TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Măiestrie fără efort. Eliberarea maestrului muzician lăuntric FY-KEW-MFEEMM-08-N-001
Măiestrie fără efort. Eliberarea maestrului muzician lăuntric
Vezi
galerie

Măiestrie fără efort. Eliberarea maestrului muzician lăuntric

de Kenny Werner

Id: #228108

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sistemul actual de predare a muzicii scârţâie pe undeva, altfel nu se explică lipsa lui de stimulare a creativităţii. Se simte nevoia unor noi abordări, iar cartea de faţă pare a face acest lucru.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kenny Werner

Traducător: Bogdan Puşlenghea, Octavian Scurtu

Data apariției: iulie 2008

Titlu original: Effortless Mastery: Liberating the Master Musician Within

ISBN: 978-973-1701-29-5

EAN-13: 9789731701295

Copertă: Paperback

Număr pagini: 208

Dimensiuni: 14x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: For You

 

Opinii editoriale

"Recomand această carte oricui, fiindcă eu cred că latura creativă ne-a fost dată în dar tuturor, iar Kenny Werner reuşeşte să ne atragă atenţia asupra multor elemente care înfundă calea adevărat creatoare, ridicând întrebări... propunând soluţii."

Eugen Gondi, muzician, artist plastic

"Este o carte deosebită despre muzică, despre artă, filozofie şi viaţă, scrisă de un mare muzician de jazz; o carte în care te vei putea redescoperi, care te va pune pe gânduri! Abia aştept s‑o recitesc în traducerea voastră. O recomand cu căldură."

Nicolas Simion, muzician, dirijor, aranjor, compozitor

"În aceeaşi măsură în care cartea este un mijloc de comunicare, este şi muzica. De multe ori, muzicienii spun: „muzica este viaţa mea”. Oare chiar aşa să fie? Faptul că ne adresăm semenilor prin arta sunetelor înseamnă că putem lăsa relaţiile inter-umane pe plan secund sau că ele sunt subînţelese, de vreme ce cântăm pentru oameni? Kenny Werner este un artist care a sesizat rolul de vehicul al muzicii. El constată că ceea ce ne oferă muzica este dincolo de senzaţie, dar nu este decât o poartă ce se deschide adevăratelor călătorii, către centrul universului, care sălăşluieşte în fiecare din noi. Însuşi faptul de a transmite valori, prin traducere, mi se pare un gest de mare altruism. De aceea consider tonifiantă iniţiativa celor doi tineri traducători de a împărtăşi celor ce nu cunosc limba engleză din revelaţiile trezite lor de lectura acestei cărţi minunate."

Johnny Bota, muzician, profesor doctor, animator de jazz

"Trăim în vremuri în care accesul la informaţie este facil. Presiunea de a reuşi în profesie şi, cel mai important, de a te mulţumi pe tine însuţi, este direct proporţională cu accesibilitatea la informaţie. Înotând printre tone de „How to...” este greu să ai discernământ şi să fii concentrat pe ceea ce vrei să realizezi – mai ales la început.
Calitatea remarcabilă al acestei cărţi este sinceritatea şi lipsa limbajului doct şi afectat. Ea îţi dă impresia unei discuţii directe şi prietenoase cu tine însuţi. Şi cred că de asta este nevoie – de multă prietenie. Restul ... ţine de fiecare cititor."

Vlaicu Golcea, muzician, producător, sound-designer

"Deşi există nenumărate materiale de studiu pentru toate nevoile tehnice şi muzicale, Măiestrie fără efort este printre puţinele cărţi din domeniu care dezbat şi ceilalţi factori, cum ar fi obişnuinţele psihologice, emoţionale, personale şi cele legate de exersat, care vor hotărî prin influenţa lor, dacă muzicianul/muziciana va reuşi să se exprime cu satisfacţie şi bucurie, sau va sucomba frustraţiei."

Eldad Tarmu, muzician, compozitor, profesor

"Se întâmplă câteodată să ne rătăcim pe drum. Deseori, acest lucru se întâmplă din cauza îndoielii, a frustrării acumulate sau a fricii că nu vom reuşi ceea ce ne-am propus. Mă întorc la cartea lui K. Werner ca la un bun prieten, ori de câte ori ego-ul îmi joacă vreuna dintre aceste feste şi descopăr întotdeauna ceva proaspăt şi nou, care mă ajută să îmi regăsesc calea, în drumul extraordinar al cunoaşterii de Sine.
Salut cu multa căldură apariţia cărţii în limba română şi sper ca învăţătura să fie de folos încă multor muzicieni."

Alex Bota, master (violă) în muzică clasică

"Citind (acuma) cele scrise de Kenny Werner, mă bucur să mă recunosc în diverse situaţii foarte asemănătoare (şi adevărate), din propria mea experienţă şi activitate muzicală. 
Cred cu desăvârşire că această carte va ajuta în special tinerii muzicieni (dar nu numai!) şi o recomand cu căldură!"

Doru Apreotesei, muzician, studio producer, compozitor

"Există o experienţă universală necesară, independentă de forma de realizare. Unul dintre paşii mărunţi spre aceasta, pentru un muzician, poate fi chiar cartea de faţă, pe care am citit-o exact in momentul confruntării mele cu problemele foarte sincer expuse de Kenny Werner. Orice material exterior rămâne fără impact, până în momentul conştientizării universului interior şi detaşarea de sine spre Sine. Mă bucur că voi putea să recitesc cartea, în română de data aceasta, şi cred că poate fi savurată nu numai de muzicieni."

Mitrofan Dan-Alex, muzician, artist plastic

"Mă bucur că, în sfârşit, va apărea o carte în care se vor regăsi mulţi dintre muzicienii de jazz şi nu numai, la fel cum şi eu m-am regăsit când am citit-o... pentru mine a fost ca o oglindă in care mă vedeam când aveam tot felul de probleme legate de cântat, de acele „note greşite”, de „ego”, de motivul pentru care cânt ... sunt multe de spus despre ceea ce în aceasta carte ni se dezvăluie..."

Lucian Nagy, muzician, compozitor

"Sistemul actual de predare a muzicii scârţâie pe undeva, altfel nu se explică lipsa lui de stimulare a creativităţii. Se simte nevoia unor noi abordări, iar cartea de faţă pare a face acest lucru."

Liviu Butoi, muzician

"Iată din ce constă preludiul unei cântări de maestru: dintr‑o adâncă reverenţă, din „capitularea necondiţionată în faţa Sinelui” şi din disponibilitatea, îndelung exersată, de a lăsa „puterea mai înaltă să cânte muzica!”. Apoi, Cel care a turnat „talantul” în noi va cânta aşa cum performerul şi ascultătorul şi‑ar dori deopotrivă. Nu impresionează doar sinceritatea acestei mărturii, dar şi simplitatea cu care sunt tratate subiecte dificile şi chiar extrem de delicate. Cartea se recomandă de la sine, oricărui muzician şi, de bună seamă, oricărui ascultător."

Ghighi N. Iovin, muzician, tehnician de sunet

"Citind cartea lui Kenny Werner, îţi vine să te întrebi dacă nu cumva ţi‑a citit gândurile, dacă nu cumva, în toţi anii tăi de „luptă” în încercarea de a deveni mai bun, nu ai fost urmărit şi analizat, dacă nu ai fost cumva obiectul unui experiment, iar acum citeşti povestea experimentului. Astfel îţi dai seama că nu eşti singurul care ai „muşcat” din dificultăţile experienţei de a fi muzician. Concluziile, sau o parte din concluziile la care ai ajuns singur, experimentând „muzica”, le regăseşti în faţa ochilor, pe măsură ce înaintezi în lectură.
Kenny Werner îţi confirmă, dacă mai ai nevoie de confirmări, că singurul mod de a rezolva o problemă este relaxarea, este „ne-înverşunarea”, ceea ce vine din acceptare; acceptarea „ne-siguranţei” tale, a „ne-siguranţei” celui de lângă tine, acceptarea, în cele din urmă, a faptului că oricât de mult ţi-ar plăcea să crezi că eşti unic, că eşti diferit, tu eşti, în fapt, la fel cu cel de lângă tine.
Pentru a citi Măiestrie fără efort cu sufletul la gură, nu trebuie să fii muzician. Indiferent de preocupările tale, te regăseşti şi găseşti calea de urmat şi curiozitatea pentru ceea ce urmează. Nu pot decât să fiu recunoscător şi să le transmit toată dragostea mea celor care au contribuit la apariţia textului."

Dinu Simon, muzician, inginer

"În cartea sa, Kenny Werner îi invită pe muzicieni să-şi reconsidere motivaţia interioară şi spirituală şi pune problema semnificaţiei artei, pornind chiar de la aspectul practic al studiului unui instrument. Cartea e scrisă cu umor şi dezinvoltură, iar seminţele pe care le seamănă n-au cum să nu încolţească într-o minte deschisă. Mi-aş fi dorit să o pot citi acum douăzeci de ani."

Iordache, muzician