TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Revista Culturală FAMILIA Nr. 1, 2021 RD-RDC-RCFN12-21-N-001
Revista Culturală FAMILIA Nr. 1, 2021
Vezi
galerie

Revista Culturală FAMILIA Nr. 1, 2021

de Revista de Cultură FAMILIA

Id: #371415

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Ne aflăm la debutul unei noi serii a revistei Familia. Schimbările, în special, administrative, dar, iată, și de aspect și conținut au cerut, ca urmare firească, acest pas. Seria care a fost deschisă în 1965, cu ocazia centenarului revistei, a fost cea mai lungă, acoperind 55 de ani. A depășind-o chiar și pe cea inaugurală, patronată de Iosif Vulcan, care s-a întins pe „doar” 41 de ani. Sîntem conștienți că trăim vremuri marcate de evoluții rapide. Tocmai de aceea, nici nu îndrăznim să ne gîndim că această a VI-a serie va putea rivaliza vreodată cu cele amintite anterior.

Ne-am propus ca în această etapă, oricît se va dovedi ea de lungă sau de scurtă, revista Familia să se deschidă mai mult spre cititori. Nu e o idee nouă, cu ea a pornit la drum fondatorul Vulcan, conotîndu-i, desigur, o dimensiune educativă întru promovarea limbii române prin literatură, e însă una care răspunde unor nevoi reale pe piața revistelor culturale. Presa culturală, prea adesea, pune în locul receptorului pe emițător, încurajînd un soi de egocentrism sau, în limbajul de azi, construind o „bulă” exclusivistă. Vom încerca să fim acea verigă esențială dintre creatorii de artă și posibilul lor public. În acest sens, și misiunea noastră este una educativă.

În acest prim număr vă prezentăm, prin cuvintele lor, doi scriitori și un actor: Doina Ruști, Mircea Dan Duță și Șerban Borda. Alex Moldovan, autor binecunoscut celor mici, începe o rubrică așa cum nu știm să mai fie altele în presa de profil din România: Cartea pentru copii. Despre literatura străină și, în special, proza scurtă străină Marius Chivu va scrie, număr de număr, la rubrica Flashbook. Tot în acest număr vă invităm să-i citiți pe prozatorii Bogdan-Alexandru Stănescu și Doru Pop. Iar Marius Miheț și tînărul cronicar Radu Bejan (care acum debutează!) realizează, fiecare, câte o retrospectivă a anului literar 2020. Noi apariții editoriale vă sînt prezentate, printre alții, de Andreea Pop, Dan-Liviu Boeriu, Ioana Cistelecan, Iulia Nedea, Mihók Tamás.. Ne bucură, în același timp, continuarea unor colaborări de prestigiu: cu Gheorghe Grigurcu, Al. Cistelecan, Florin Ardelean, Magda Danciu și mulți alții.

La întîlnirea dintre continuitate și înnoire, noua serie a Familiei sperăm să ajungă în casele cît mai multor dintre dumneavoastră, fie ca publicație tipărită, fie ca portal cultural online.” (Mircea Pricăjan)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Revista de Cultură FAMILIA

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 1220-3149

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 136

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Revista de Cultură FAMILIA