TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tot mai aproape de Dumnezeu SO-COP-TMADDP-18-N-001
Tot mai aproape de Dumnezeu
Vezi
galerie

Tot mai aproape de Dumnezeu

de Constantina Palmer

Id: #254248

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestiri despre încercări, povestiri despre biruințe
 

Descriere produs

Înzestrată cu darul de a-și împărtăși trăirile du­hov­nicești cu smerenie, naturalețe și dragoste față de tainele relației sufletului cu Dumnezeu, Constantina Palmer a învățat multe lucruri de o deosebită valoare duhovnicească din vizitele la numeroase mănăstiri din nordul Greciei, unde a locuit în perioada studiilor de masterat.


Autoarea îmbină nobila, dar dificila îndeletnicire a scriitorului cu o profundă înțelegere a învățăturilor Bisericii Ortodoxe, prin povestiri captivante care ilustrează Fericirile cuprinse în minunata Predică de pe Munte a Mântuitorului (Matei 5, 1-12). Prin dezvăluirea acestor comori, pe care Sfântul Ioan Gură de Aur le considera „adevăruri atât de noi, atât de uimitoare și tot atât de puternice pe cât era de mare măreția Celui ce le vestea”, Hristos Domnul le făgăduia împărăția cerurilor nu numai apostolilor Săi, ci și nouă, tuturor.


Ultimul capitol al cărții, intitulat „A lor este împărăția cerurilor”, ne surprinde și ne emoționează în mod deosebit, deoarece este dedicat martirilor desprinși din mulțimea de pătimitori creștini care au suferit în temnițele României schilodite de urgia comunismului. În cuvintele autoarei, „Sfinții martiri români întruchipează cea de-a opta fericire. Fericiți sunt – cu adevărat nespus de fericiți – «cei prigoniți pentru dreptate», cei care au câștigat împărăția cerurilor nu numai pentru că au acceptat suferințele nedrepte la care au fost supuși, ci și pentru că au căutat dreptatea și, în același timp, virtuțile creștine, bunătatea și sfințenia, ori de câte ori s‑au aflat în ghearele suferinței. Fie ca ei să ne fie izvoare de inspirație, pentru a trăi și noi în Hristos cu aceeași evlavie, fermitate și dârzenie – cu același zel și aceeași iubire de poruncile Lui, asemenea Lor!”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantina Palmer

Traducător: Luminița Irina Niculescu

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-973-136-633-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: Dumnezeu