TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Summa theologica. Volumul III PO-TOD-SUMTVI-16-N-001
Summa theologica. Volumul III
Vezi
galerie

Summa theologica. Volumul III

de Toma D'Aquino

Id: #247030

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Summa theologica este cea mai importantă operă a lui Toma din Aquino și oferă spectacolul unei magnifice vieți intelectuale, răspunzînd unor exigențe didactice de sistematizare a cunoașterii teologice și filosofice din secolul al XIII-lea. Acest volum, al treilea din seria prezenței versiuni românești a Summei, conține a două jumătate a celei de-a două părți a lucrării, în care sînt tratate teme precum etică și filosofia dreptului. El apare după publicarea în 2009, la Editură Polirom, a primului volum, seria urmînd a fi completată cu celelalte două volume: volumul ÎI va conține prima jumătate a celei de-a două părți, dedicată antropologiei, filosofiei politice și, de asemenea, eticii, iar ultimul va conține partea a treia și suplimentul lucrării, care tratează chestiunile de christologie și teoria sacramentelor.  

extinde
 

Detalii produs

 

Opinii editoriale

Mihail NEAMTU, august 2009, in Dilemateca
Primul volum, editat in conditii exemplare, ofera cititorului o introducere rapida in gindirea tomista. Autorul trateaza teme fundamentale de dogmatica. Capodopera a culturii occidentale si a civilizatiei europene, Summa theologica ne scoate in fata adevarata miza a intilnirii dintre Atena, Roma si Ierusalim.

Mihail NEAMTU, august 2009, in Dilemateca

Alexander BAUMGARTEN in interviu cu Manuela GOLEA, 27 iunie 2009, in Romania Libera
Daca Summa va fi luata in serios, ea va sili teologia romaneasca sa dialogheze cu istoria culturii, cu filosofia si cu literele, o va sili sa puna problemele destinului nostru spiritual mai clar si mai matur.

Alexander BAUMGARTEN in interviu cu Manuela GOLEA, 27 iunie 2009, in Romania Libera

Claudiu T. ARIESAN, 26 iunie 2009, in Orizont
Un prim tom profesionist (...) venit sa completeze un gol imens din literatura de specialitate de la noi. Este doar inceputul unui proiect de anvergura ce va cuprinde in patru volume intreaga summa tomista, monument al gindirii medievale si pilon de referinta al dogmaticii si doctrinei catolice.

Claudiu T. ARIESAN, 26 iunie 2009, in Orizont

 „In urmă unei cercetări generale privind virtuțile și viciile și altele referitoare la domeniul moral, este necesar să le cercetăm pe fiecare în special, pentru că discursurile morale universale sînt mai puțin utile, întrucît acțiunile se găsesc între particulare. Dar se poate cercetă ceva în special în privință celor morale în două moduri: într-un mod, din partea însăși a domeniului moralei, că atunci cînd se cercetează o anumită virtute sau un anumit viciu; în alt mod, în privință stărilor speciale ale oamenilor, de pildă, cînd se cercetează supușii și superiorii, cei activi și cei contemplativi sau orice alte diferențe dintre oameni. Așadar, mai întîi le vom cercetă în sens special pe cele care se referă la toate stările oamenilor; în al doilea rînd însă, în sens special, pe cele care se referă la stări determinate.”

Toma din Aquino