TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfinţii stareţi Gheorghe şi Calinic de la Cernica DE-000-SSGICD-18-N-001
Sfinţii stareţi Gheorghe şi Calinic de la Cernica
Vezi
galerie

Sfinţii stareţi Gheorghe şi Calinic de la Cernica

Id: #257895

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Vieţile, povăţuirile, testamentele
 

Descriere produs

Alături de scrierile starețului Vasile de la Poiana Mărului și autobiografia starețului Paisie Velicikovski de la Neamț, volumul de față finalizează reeditarea trilogiei dedicate de Editura Deisis restituirii figurilor și scrierilor esențiale ale spiritualității filocalice românești din veacurile XVIII–XIX, „veacul de aur al Ortodoxiei românești”.
După Poiana Mărului a sfântului stareț Vasile și după Dragomirna și Neamțul sfântului stareț Paisie, Cernica sfinților stareți Gheorghe și Calinic a fost scena celui de-al treilea episod al exemplarei înnoiri filocalice românești. „Viețile” și testamentele/regulile monahale ale sfinților stareți cernicani sunt forma românească a „paisianismului” la cea de-a treia generație.
Aceste pagini uitate de Filocalie românească evidențiază continuitatea fundamentală existentă, cu diferențe de accent, între eforturile marilor stareți de la Cernica de reîntemeiere a vieții monahale și înnoirea legată de starețul Paisie de la Neamț în perspectiva actualității nedepășite a acestui program pentru monahismul și creștinismul ortodox.
Rememorarea continuă a vieții și exemplului sfinților e o condiție și o formă esențială a transmiterii memoriei lor ecleziale ca actualizare a unei predanii vii. Lectura acestor pagini este astfel un exercițiu indispensabil de rememorare duhovnicească a unor figuri și texte de acum canonice pentru Ortodoxia românească contemporană.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: noiembrie 2018

ISBN: 978-606-740-019-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 334

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism