TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale 978-973-46-0595-8
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale

Ignaţiu de Loyola
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Istorisirea poate fi citita atit ca o autobiografie a lui Ignatiu, cit si ca un testament spiritual lasat de maestru urmasilor sai. Ignatiu nu isi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0595-8
Dimensiuni: 14,5x22,5 cm
Tip copertă: Hardcover
Altele produse autor:

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale de Ignaţiu de Loyola apărută la editura Polirom

Istorisirea poate fi citita atit ca o autobiografie a lui Ignatiu, cit si ca un testament spiritual lasat de maestru urmasilor sai. Ignatiu nu isi propune atit sa se povesteasca pe sine si cu atit mai putin sa se ofere altora drept model, cit vrea sa arate cum propria experienta spirituala l-a condus la intemeierea Societatii lui Isus, deopotriva opera si mostenitoarea acestuia.
Jurnalul miscarilor launtrice
este singurul manuscris ignatian autentic ajuns pina la noi, oferind cititorilor o perspectiva nebanuita in lumea interioara a Sfintului. Reflectia, rugaciunea si spiritul misionar rodesc aici indisociabil. Exercitiile spirituale cuprind patru „saptamini” de apropiere a exercitantului, prin meditatie si rugaciune, de Cuvintul lui Dumnezeu, avind totodata menirea de a-l ajuta in cautarea unei alegeri de viata corespunzatoare.

Autor: Ignaţiu de Loyola
Traducător: Antoaneta Sabău, Iulian Budău, Marius Taloș
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 280
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
religie, teologie, manuscris autentic, jurnal, reflecţie, rugăciune, spirit
Antoaneta Sabău
Traducător
Ignaţiu de Loyola - Autor
Întemeietor al Companiei lui Iisus, Ignațiu de Loyola este o figură proeminentă a Renașterii spaniole și a misticii europene. În capodopera sa, Exerciții spirituale, transpar influențele unei devotio moderna, ramasă pînă astăzi un model de meditație metodică.
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Ignaţiu de Loyola
Autor
Antoaneta Sabău - Traducător
Antoaneta Sabău (n. 1982), licenţiată în studii clasice (Universitatea din Bucureşti),  deţine un master în studii medievale la Universitatea Central Europeană, Budapesta şi este doctorandă a aceleaşi universități. A tradus, în colaborare, Ignatius of Loyola, Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mișcărilor lăuntrice. Exerciții spirituale, Toma din Aquino, Summa theologica (în curs de apariţie), şi Anthony Kenny, O nouă...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
4 octombrie 2007, Cultura - Cristina Balinte
"Inglobat in discursul Ordinului, efect al unui gen (pragmatic) de rapire, cu mult deosebit de acela al tehnicii spirituale a extazului, Loyola s-a desprins de statutul de figura istorica si a plonjat in cel de imagine a unei ideologii. Institutia fondata a captat individul fondator, insa revansa lui a fost aceea de a face sesizabila de fiecare data detasarea dintre spatiile de manifestare: unul al celor care scriindu-l se dezvaluie pe ei scriindu-se, altul al celui atent doar la «miscarile interioare», complet inert din cite se pot observa, chiar si in reformulari, texte de gradul II, la exercitiile de propaganda."
30 august 2007, Cultura - Cristina Balinte
"O editie erudita, documentata, alcatuita cu pasiune, confirmind prin textele reunite fascinatia pentru mitul de tesatura caruia s-au lasat invaluiti Unamuno si Barthes: Loyola, ostasul-cititor asiduu de romane cavaleresti, devenit General al calugarilor iezuiti, posibil model pentru Don Quijote si intemeietor de limbaj."
Opinia cititorilor