TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dumnezeu. O istorie umană HU-REA-DUMOIU-20-N-001
Vezi
galerie

Dumnezeu. O istorie umană

de Reza Aslan

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #307846

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Reza Aslan ne oferă un inedit tratat de istorie a religiilor, pornind de la religiile animiste ale preistoriei, trecând prin diferitele religii politeiste ale Antichității și ajungând la monoteismele complexe de mai târziu. Căutând „inefabila experienţă a credinţei”, autorul demonstrează că fiecare religie și fiecare credincios, conștient sau nu, își creează zeul sau zeii luând ca model omul, cu toate ale sale, bune sau rele. Istoria lui Dumnezeu este istoria omului. Respingând interpretările literale ale cărţilor sacre, fanatismul și fundamentalismul, Reza Aslan pledează pentru un „umanism spiritual”, poate singurul capabil să salveze omenirea.

 

„Este Dumnezeu forța însuflețitoare care unește toate ființele vii – așa cum par să fi crezut strămoșii noștri preistorici? Sau natura divinizată – așa cum credeau mesopotamienii? Sau o forță abstractă care impregnează universul – așa cum o descriau unii filozofi greci? Sau o divinitate personificată, care arată și acționează întocmai ca o ființă umană? Sau este Dumnezeu o ființă umană la propriu? Indiferent ce răspuns am da, întrebarea despre ce este Dumnezeu a reprezentat o preocupare stăruitoare atât pentru credincioși, cât și pentru necredincioși, vreme de sute de mii de ani. Întrebarea propriu-zisă a condus la formarea unor întregi civilizații, dar și la distrugerea lor. A creat pace și prosperitate, dar și război și violență.” – Reza Aslan

extinde
 

Detalii produs

Autor: Reza Aslan

Traducător: Andreea Eşanu

Data apariției: ianuarie 2020

Titlu original: God: A human history

ISBN: 978-973-506-612-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: Dumnezeu, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Uluitoare prin scopul pe care și-l propune și controversată în pretenţiile ei, Dumnezeu. O istorie umană ne arată cum încă din vremuri imemoriale oamenii l-au creat pe Dumnezeu după chipul lor și argumentează de ce acum ar trebui să se oprească. Scriind cu verva și strălucirea pe care o așteptam de la condeiul său, Reza Aslan a întocmit încă o carte ce va stimula reflecţia și va zdruncina ipoteze.”

Bart D. Ehrman

„Actuală, fascinantă, iluminatoare, extraordinară și necesară.”

The Huffington Post
Reza Aslan
Reza Aslan
Autor

REZA ASLAN (n. 1972 în Irak) este un scriitor de renume internațional, profesor,...

vezi autor