TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Văzătorul – Viața și petrecerea Prorocului Samuil SO-IEV-VVIPPS-19-N-001
Văzătorul – Viața și petrecerea Prorocului Samuil
Vezi
galerie

Văzătorul – Viața și petrecerea Prorocului Samuil

de Mitrop. Ierótheos Vlachos al Nafpaktosului

Id: #306959

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O analiză contemporană
 

Descriere produs

„Când vorbim despre sfinți, nu avem în vedere oameni în afara lumii, oameni ce au viețuit cândva, în trecut, ci pe cei ce viețuiesc și astăzi, care se împărtășesc de energia‑lucrarea curățitoare și, mai cu seamă, luminătoare și îndumnezeitoare a lui Dumnezeu.
Prorocii sunt numiți „văzători”, „cei ce văd” deoarece ei le văd pe toate lămurit. Văd lămurit voia lui ­Dumnezeu, Îl trăiesc pe Dumnezeu, văd limpede energia‑lucrarea pronia­toare a lui Dumnezeu, prin care El ține lumea, Îl văd pe Dumnezeu în istorie și în natură. În vreme ce noi, din pricina întunecării minții noastre, le vedem pe toate întunecate, văzătorul le vede pe toate luminoase, ca unul ce are mintea (νοῦς) luminată.


Trebuie să prețuim și să ne uimim de acest nume, „Văzătorul”, dat de popor lui Samuil. Prorocul Samuil era un om îndumnezeit și cu el se împlinea cuvântul lui David: „Cele nearătate şi cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi‑ai arătat mie” (Psalmi 50:8).


Sfinții văd și răutatea care există în inima noastră, precum și Harul lui Dumnezeu. Văd gândurile care ne chinuiesc, și de multe ori ni le vădesc pentru a ne îndrepta. Văd și boala minții și a inimii noastre, iar ca unii ce au știința de a tămădui și cunosc care sunt metodele terapeutice potrivite, fac tot ce le stă în putință, cu dragoste, pentru a ne vindeca. „Văzătorul” este un nume strâns legat de știința tămăduirii.”
- Mitropolitul Ierótheos al Nafpaktosului și Sfântului Vlasie

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mitrop. Ierótheos Vlachos al Nafpaktosului

Data apariției: ianuarie 2019

ISBN: 978-973-136-703-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: ortodoxism