TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mic tratat despre întâlnire și dialog HU-PIC-MTDISD-15-N-001
Vezi
galerie

Mic tratat despre întâlnire și dialog

de Pierre Claverie

Titlu apărut în colecția Religie. Humanitas la Humanitas

Id: #234051

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tema acestei reculegeri o port în suflet de când mă aflu în Algeria ca dominican, fiindcă mă confrunt cu o situaţie pe care v-o închipuiţi: aceea a unor creştini cufundaţi într-o lume diferită. Este o şansă şi totodată un risc: o Biserică minusculă într-un ocean musulman. Fostul ministru algerian al Cultelor spunea cu generozitate: „Sunteţi o insulă în oceanul musulman”, dar suntem chiar mai puţin decât o insulă. Vă voi da câteva cifre pentru a descrie situaţia actuală a diecezei mele. Ea se schimbă şi evoluează neîncetat, de la an la an. Dieceza mea de Oran numără şase milioane de algerieni – e mare, reprezintă întreg nord-vestul Algeriei. Între aceste şase milioane de locuitori, patru sute sunt creştini practicanţi. Aceştia vin, efectiv, o dată pe săptămână, în locurile prevăzute, pentru a se ruga. În noiembrie 1989, pentru aceşti patru sute de practicanţi şi cele şase milioane de algerieni, dispun de douăzeci şi şase de preoţi şi de şaizeci şi cinci de călugăriţe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pierre Claverie

Traducător: Monica Broşteanu

Prefaţator: Anne-Catherine Meyer

Data apariției: august 2015

Titlu original: Petit traité de la rencontre et du dialogue

ISBN: 879-973-50-4860-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism, suflet

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Într-o epocă în care extremismul religios face victime, cartea lui Pierre Claverie, călugăr catolic dominican, misionar în Alger, are în primul rând valoarea unei mărturisiri despre puterea vindecăto......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Autorul cărţii de faţă a ales calea spinoasă, dar singura vrednică de om, a deschiderii şi dialogului. El este un martor cât se poate de credibil pentru valorile pe care le susţine, întrucât şi-a plătit convingerile cu viaţa.”

Monica Broşteanu

„Întâlnirea era lucrul cel mai important din viaţa lui Pierre Claverie.
A muncit neîntrerupt ca să pună în legătură persoanele cele mai diferite. Şi pentru noi, întâlnirea este o provocare permanentă în varietatea comunităţilor noastre omeneşti: de la serviciu, din familie sau din viaţa călugărească… Ne găsim mereu faţă în faţă cu celălalt, trăim împreună situaţii identice, dar oare ne şi întâlnim cu adevărat?
Pierre Claverie n-a evitat confruntarea cu lumea musulmană în care a trăit în calitate de creştin. Modul diferit în care tradiţiile musulmane şi creştine se apropie de Dumnezeu subliniază originalitatea creştinismului, caracterul extraordinar şi tulburător al mesajului creştin. Numeroasele texte ale misticilor musulmani citate de el depun mărturie despre bogăţia pe care şi această tradiţie o posedă. Reculegerea de faţă ne cheamă să ne aprofundăm relaţia cu Dumnezeu şi relaţiile cu ceilalţi.”

Sora Anne-Catherine Meyer
Monica Broşteanu
Monica Broşteanu
Traducător

Monica Broşteanu (n. 5 ianuarie 1948, Broşteni, jud. Suceava). Licenţiată în fil...

vezi autor