TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mic ghid pentru creștinul începător SO-ALT-MIGPCN-21-N-001
Mic ghid pentru creștinul începător
Vezi
galerie

Mic ghid pentru creștinul începător

de Pr. Alexandru Torik

Titlu apărut în colecția Inițieri la Sophia

Id: #370486

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Orice creștin ortodox trebuie să cunoască temeinic și să înțeleagă deplin învățătură de credință a Bisericii, silindu‑se din răsputeri să ducă o viață îmbunătățită.


Instrumentul principal al cunoașterii lui Dumnezeu este inima omului, inima în suferință, inima în căutare, care tânjește după Dumnezeu și după a Lui iubire. Dacă această inima nu este înecată de patimi josnice, cum sunt invidia, răutatea, desfrânarea, mândria, în ea se găsește sălașul viu, în stare să‑L simtă pe Dumnezeu, să cuprindă în sine dragostea Lui și să pună început bun mântuirii sufletului.


Spre a dobândi credință, trebuie să o cerem de la Domnul, dar nu în mod rațional, cu inima nu rece, ci fierbinte, cu lacrimi, așa cum uneori copiii cer un lucru sau altul părinților. Dacă dorința noastră este sinceră, iar rugămintea – stăruitoare, Domnul ni le va împlini.


De asemenea, o condiție necesară integrării omului în Biserica este cunoașterea elementelor esențiale ale în­vată­turii de credință. Cine este Dumnezeu? Ce aș­teaptă El de la noi? Ce ne făgăduiește? Cine este Iisus Hristos? De ce a venit la noi? Ce învățătură ne‑a lăsat? Ce este Biserica? De ce avem nevoie de ea? Cum învățăm să ducem o viață creștină?


La toate aceste întrebări ne dau răspuns Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție – cei doi stâlpi pe care se sprijină Sfânta Sobornicească și Apostolească Biserica.”
Pr. Alexandru Torik

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pr. Alexandru Torik

Data apariției: martie 2021

ISBN: 9789731367781

Copertă: Paperback

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: creștinism