TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mic ghid teologic și duhovnicesc pentru vreme de pandemie SO-JEL-MGTIDP-21-N-001
Mic ghid teologic și duhovnicesc pentru vreme de pandemie
Vezi
galerie

Mic ghid teologic și duhovnicesc pentru vreme de pandemie

de Jean-Claude Larchet

Titlu apărut în colecția Religie/Studii teologice la Sophia

Id: #370500

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Epidemiile: pedeapsa sau pedagogie dumnezeiască? Problema împărtășirii euharistice. Viață creștină în timpul izolării. Dobândirea păcii lăuntrice prin biruirea fricii
 

Descriere produs

Pandemia actuală a afectat în mod profund pentru o lungă perioada modurile de viață și mentalitățile. A dezvăluit fragilitatea și fisurile unui sistem mondializat privit că stabil, a dat la iveală dificultatea medicinei și a științelor biologice de a găși o soluție de apărare atât pe plan terapeutic, cât și pe plan profilactic. Certitudinea că marile epidemii au fost definitiv biruite s‑a năruit, vechile spaime au reapărut, cu întregul lor cortegiu de fantasme, fie ele conspiraționiste sau apocaliptice.


Viață de familie a fost copleșită de tensiuni, relațiile sociale au fost modificate. Viață spirituală a credincioșilor a fost afectată prin imposibilitatea pe perioade lungi de a merge la biserica, de a lua parte la sfintele slujbe, de a primi Sfintele Taine; credință multora a fost zguduită, pusă la încercare, îndeplinirea riguroasă a îndatoririlor religioase a slăbit.


Mari întrebări teologice și spirituale s‑au ivit. Este pandemia o pedeapsa a lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor? Sau le‑a fost ea trimisă oamenilor doar că un avertisment ori semn din partea Să? Care este originea ei profundă? Cum se poate trece cu bine prin perioadele de izolare, cu toate inconvenientele lor, și în pofida măsurilor de protecție? Este biserica un spațiu protejat? Care sunt mijloacele spirituale pentru a face față maladiei și pentru a atenua anxietatea generată de aspectul ei amenințător?


Această carte, care abordează toate aceste chestiuni și dezbateri și, pe baza unei ample documentări, aduce lămuriri care permit confruntarea într‑un mod mai sigur și mai seren nu doar cu pandemia prezența și cu sechelele lăsate în suflete, ci și cu pandemiile care, potrivit opiniei tuturor specialiștilor, nu vor înceta să se înmulțească în viitor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-Claude Larchet

Traducător: Marinela Bojin

Data apariției: martie 2021

ISBN: 9789731367873

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: creștinism, ortodoxism