TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă MP-CON-SMMGPD-15-N-001
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă
Vezi
galerie

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă

Id: #234612

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cultul Sfântului Gheorghe a cunoscut o imensa trecere în toata lumea creștina, atât în Orient, cât și în Occident. Din veacul al V-lea, creștinii din Siria și Egipt au început să-i dedice biserici și mănăstiri. El a fost ales drept protector de unele țări, precum Georgia sau Marea Britanie. Mii de biserici l-au ales de patron, în toata lumea. Orice suflet creștin vede în el întruparea virtuților curajului, răbdării în necazuri și încrederii în ajutorul harului dumnezeiesc.

 

Dintre toti sfinții sărbătoriți în lumea creștină, puțini au ajuns la faima de care s-a bucurat și se bucură Sfântul Gheorghe la poporul nostru. În satele și orașele țării noastre, foarte multe biserici sunt ridicate în cinstea lui. Mulți oameni, bărbați și femei, îi poartă numele.

 

Cinstirea Sfântului Gheorghe este probată atât de deasa folosire a numelui său ca nume de botez, îndeosebi în lumea tradițională, cât și de locul pe care îl ocupă numărul de icoane care-l au drept personaj în ansamblul de reprezentări.

 

Creștinii se roagă Sfântului Gheorghe, ca unui izbăvitor al celor robiți, unui doctor al neputincioșilor, unui ajutător al conducătorilor, ca Purtătorului de Biruință.

 

extinde
 

Detalii produs

Ediţie îngrijită de: Costion Nicolescu

Data apariției: aprilie 2015

ISBN: 978-973-728-663-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: creștinism