TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfântul Ierarh Nectarie al Eghinei, făcătorul de minuni IO-AMC-SINAEF-18-N-001
Sfântul Ierarh Nectarie al Eghinei, făcătorul de minuni
Vezi
galerie

Sfântul Ierarh Nectarie al Eghinei, făcătorul de minuni

de Adela Maria Calistru

Id: #255083

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sfântul Nectarie s-a născut într-o familie numeroasă din Silivria, în Turcia de astăzi, în anul 1846. Înzestrat de Dumnezeu cu o dorinţă neobosită de cunoaştere, a mers la studii în Constantinopol şi a devenit profesor de religie. mai târziu, s-a călugărit într-o mănăstire din insula Hios, iar după câţiva ani a devenit preot şi apoi mitropolit al grecilor din Egipt. însă multele sale daruri dumnezeieşti au stârnit invidia unor preoţi, care au uneltit ca Sfântul să fie îndepărtat din scaunul arhieresc. Întors în Atena, Sfântul Nectarie a fost numit director al unui seminar teologic, unde a pregătit mulţi tineri pentru slujirea preoţească. Spre sfârşitul vieţii, el a întemeiat o mănăstire în insula Eghina, aproape de Atena. Aici şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu după o îndelungată boală.


Pentru marea sa smerenieşi răbdare în prigoniri, Sfântul Nectarie a primit de la Dumenzeu, încă din timpul vieţii, darul tămăduirii bolilor şi al mângâierii celor aflaţi în felurite suferinţe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adela Maria Calistru

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 978-606-93101-9-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 36

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Iona

Teme: ortodoxism

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Sfântul Nectarie de la Eghina este unul dintre cei mai iubiți sfinți ai vremurilor noastre. În cinstea lui s-au ridicat numeroase biserici și mănăstiri, icoane cu chipul său se găsesc într-o mulțime d......“

citește mai mult