TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Misterul Cinei de pe urmă HU-BRP-MICDPU-16-N-001
Vezi
galerie

Misterul Cinei de pe urmă

de Brant Pitre

Titlu apărut în colecția Religie. Humanitas la Humanitas

Id: #244010

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Isus şi rădăcinile iudaice ale Euharistiei
 

Descriere produs

În ultimii ani, creştinii de pretutindeni redescoperă originile iudaice ale credinţei lor. Iar între riturile creştine, Paştele, sărbătoarea Învierii Domnului, are cele mai puternice legături cu religia vechilor evrei. Brant Pitre şi-a propus să elucideze această legătură răspunzând unor întrebări precum: Cum arăta sărbătoarea Paştelui în vremea lui Isus? Ce aşteptau evreii de la Mesia? Ce a urmărit Isus prin instituirea Euharistiei? Şi, mai presus de toate, ce a vrut să spună Isus prin cuvintele: „Acesta este trupul meu… Acesta este sângele meu“ şi prin misterul frângerii pâinii? Subtil cunoscător al Bibliei şi al interpretărilor tradiţionale, evreieşti şi creştine, ale Sfintelor Scripturi, autorul aruncă o nouă lumină asupra Cinei de pe urmă, analizând vorbele şi gesturile lui Cristos în cadrul iudaismului din secolul I şi subliniind adevărata revoluţionare a credinţei pe care a inaugurat-o.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Brant Pitre

Traducător: Monica Broşteanu

Prefaţator: Scott Hahn

Data apariției: aprilie 2016

ISBN: 978-973-506-202-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Studiul realizat de teologul catolic Brant Pitre despre Taina Sfintei Euharistii și, mai exact, despre rădăcinile iudaice ale acesteia are la bază o întâmplare mai degrabă sentimentală. Autorul, stude......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cartea de faţă ne oferă o incursiune fascinantă în istoria religioasă a poporului ales, în care eşecul împlinirii destinului uman a fost reparat şi depăşit de o revelaţie şi o pedagogie divină care să-i permită omului să-şi redobândească demnitatea. Ele evocă situaţii de viaţă cu valoare paradigmatică, instituţii, gesturi semnificative care, mai apoi, se cristalizează într-o liturgie cu forţă eliberatoare. Cina de pe urmă luată de Isus Cristos cu ucenicii săi este o astfel de liturgie. Celebrarea ei nu doar reaminteşte un eveniment din trecut, ci, prin frângerea pâinii şi prin oferirea cupei cu vin, actualizează Jertfa de sine a Mântuitorului astfel încât rodul ei eliberator se perpetuează de-a lungul veacurilor.”

Tarciziu Șerban
Brant Pitre
Brant Pitre
Autor

Brant Pitre (n. 1975) este profesor la Seminarul Notre Dame din New Orleans, Lou...

vezi autor
Monica Broşteanu
Monica Broşteanu
Traducător

Monica Broşteanu (n. 5 ianuarie 1948, Broşteni, jud. Suceava). Licenţiată în fil...

vezi autor