TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumina sfântă de Paşte de la Ierusalim DE-AAF-LSDPDL-12-N-001
Lumina sfântă de Paşte de la Ierusalim
Vezi
galerie

Lumina sfântă de Paşte de la Ierusalim

de Auxentios al Foticeei

Id: #236480

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În fiecare an, de peste douăzeci de veacuri, în Sâmbăta Mare venirea Sfintei Lumini în mod suprafiresc la Mormântul Domnului din Ierusalim este — așa cum spune arhimandritul Ioanichie Bălan — poate „cea mai mare minune din zilele noastre”. Este minunea care dovedește până la sfârșitul timpului Învierea lui Hristos, Lumina lumii, și că „Ortodoxia este credința cea adevărată”. Cu toate acestea, despre ea s-a scris prea puțin.

 

Această lacună vine să o umple strălucit cartea de față — un studiu de excepție reprezentând teza de doctorat susținută în California de un tânăr teolog american convertit la Ortodoxie, actualmente episcopul Auxentios al Foticeei.

 

Lucrare de autentică rigoare științifică, cartea de față prezintă în premieră o exhaustivă și exemplară analiză și interpretare istorică, liturgică, dogmatică și mistică a unui mult discutat fenomen care a marcat profund întreaga viață și spiritualitate ortodoxă, imprimând-o cu sigiliul unei inconfundabile și absolut unice „metafizici a luminii”.

 

Disertație solidă, lectura incitantă, abordare modernă (dincolo de fetișizare ori denigrare) a unei teme provocatoare, cartea Preasfințitului Auxentios se recomandă de la sine oricărui cititor interesat în Ortodoxie.



Alte titluri pentru VasileBârzu (traducator):
Introducere în teologia liturgică (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Auxentios al Foticeei

Traducător: Vasile Bârzu

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-7859-79-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 212

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism, ortodoxism