TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum să educăm copiii autişti sau cu alte afecţiuni de dezvoltare 978-973-1701-47-9
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum să educăm copiii autişti sau cu alte afecţiuni de dezvoltare

Mary Lynch Barbera
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA), care se bazează pe analiza comportamentului verbal,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1701-47-9
EAN-16: 9789731701479
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum să educăm copiii autişti sau cu alte afecţiuni de dezvoltare
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum să educăm copiii autişti sau cu alte afecţiuni de dezvoltare de Mary Lynch Barbera apărută la editura For You

Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA), care se bazează pe analiza comportamentului verbal, aşa cum o face B. F. Skinner şi care funcţionează foarte bine în cazul copiilor care au abilităţi minime sau inexistente de limbaj. În această carte, Mary Lynch Barbera se bazează pe propria ei experienţă, ca analist comportamental certificat şi părinte al unui copil cu autism, pentru a explica metoda comportamentului verbal şi modul ei de folosire.
Acest ghid oferă instrucţiuni pas cu pas şi informaţii din abundenţă, despre cum să ajutăm copiii să dezvolte aptitudini de limbaj şi de vorbire mai bune, în acelaşi timp explicând cum să predăm folosirea limbajului mimico‑gestual, în cazul copiilor neverbali. Un capitol întreg se concentrează pe modalităţi de a reduce comportamentele problemă, iar volumul conţine şi informaţii utile cu privire la predarea deprinderilor de mers la toaletă şi a altor aptitudini de independenţă, care sunt utile unui copil.
Cartea le va da părinţilor şi specialiştilor care nu cunosc principiile ABA şi VB, posibilitatea de a începe imediat să folosească metoda comportamentului verbal, în educarea copiilor cu autism şi cu tulburări conexe.

Autor: Mary Lynch Barbera
Traducător: Laura Cristiana Spătaru-Negură
Data apariției: octombrie 2009
Editura: For You
Titlu original: The Verbal Behaviour Approach. How to Teach Children with Autism and Related Disorders
Pagini: 255
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
parenting, autism, ghid practic, comportament verbal
Mary Lynch Barbera Mary Lynch Barbera - Autor
Mary Lynch Barbera, RN, MSN, BCBA este asistentă medicală atestată şi analist comportamental, precum şi analist comportamental şef în Proiectul de Comportament Verbal Pennsylvania, care studiază efectul tehnicilor de comportament verbal la clasă, în...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
Kathleen Ricca, M. Ed., părinte al unui copil autist, în vârstă de 3 ani
„Un ghid uşor de urmat şi care funcţionează. Metoda comportamentului verbal se bazează pe motivaţie, creând dorinţa de a învăţa.”
Mark Sundberg, Ph.D., BCBA
„Una dintre cele mai preţioase cărţi pentru părinţii copiilor autişti, de la Lasă-mă să‑ţi aud vocea, de Catherine Maurice, încoace.”
Dr. Jack Michael, redactor la "The Analysis of Verbal Behavior"
„Barbera nu numai că este foarte exactă, dar şi uşor de înţeles... experienţa ei personală în acest domeniu face ca explicaţiile să fie uşor de citit şi uşor de aplicat.”
Opinia cititorilor