TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum îi educăm pe copiii cu autism sau cu alte afecţiuni de dezvoltare 978-606-639-325-6
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum îi educăm pe copiii cu autism sau cu alte afecţiuni de dezvoltare

Mary Lynch Barbera, Tracy Rasmunssen
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA) care se bazează pe analiza comportamentului verbal,...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Ediție revizuită
ISBN: 978-606-639-325-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum îi educăm pe copiii cu autism sau cu alte afecţiuni de dezvoltare
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Terapia axată pe comportamentele verbale. Cum îi educăm pe copiii cu autism sau cu alte afecţiuni de dezvoltare de Mary Lynch Barbera apărută la editura For You

Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA) care se bazează pe analiza comportamentului verbal, aşa cum o face B.F. Skinner şi care funcţionează foarte bine în cazul copiilor care au abilităţi minime sau inexistente de limbaj.

În această carte, Mary Lynch Barbera se bazează pe propria ei experienţă, ca analist comportamental certificat şi părinte al unui copil cu autism, pentru a explica metoda comportamentului verbal şi modul ei de folosire.

Acest ghid oferă instrucţiuni pas cu pas şi informaţii din abundenţă, despre cum să-i ajutăm pe copii să dezvolte aptitudini de limbaj şi de vorbire mai bune, în acelaşi timp explicând cum să predăm folosirea limbajului mimico‑gestua, în cazul copiilor neverbali. Un capitol întreg se concentrează pe modalităţi de a reduce comportamentele problemă, iar volumul conţine şi informaţii utile cu privire la predarea deprinderilor de mers la toaletă şi a altor aptitudini de independenţă, care sunt utile unui copil.

Cartea le va da părinţilor şi specialiştilor care nu cunosc principiile ABA şi VB, posibilitatea de a începe imediat să folosească metoda comportamentului verbal în educarea copiilor cu autism şi cu tulburări conexe.

Autor: Mary Lynch Barbera, Tracy Rasmunssen
Traducător: Monica Vișan
Data apariției: decembrie 2019
Editura: For You
Titlu original: The Verbal Behaviour Approach. How to Teach Children with Autism and Related Disorders
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
parenting, autism, ghid practic, comportament verbal
 • Tracy Rasmunssen
  Autor
  Mary Lynch Barbera Mary Lynch Barbera - Autor
  Mary Lynch Barbera, RN, MSN, BCBA este asistentă medicală atestată şi analist comportamental, precum şi analist comportamental şef în Proiectul de Comportament Verbal Pennsylvania, care studiază efectul tehnicilor de comportament verbal la clasă, în...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate produsele
 • Mary Lynch Barbera
  Autor
  Monica Vișan
  Traducător
  Tracy Rasmunssen - Autor
  Tracy Rasmunssen este o jurnalistă specializată în reportaje medicale și reprezentantă a National Alliance for the Mentallly Ill.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate produsele
 • Tracy Rasmunssen
  Autor
  Monica Vișan - Traducător
  Profesoară de limba engleză, absolventă a Universității București. A predat la școli și licee din București. Din 1997 este directoarea editurii FOR YOU. Locuiește în București, împreună cu cățelul ei, Pretty.
  AFLĂ MAI MULTE
Opinii editoriale
Luciana Hăloiu Richardson, Coordonatoare a Asociației „Învingem Autismul”
„Când le vorbesc părințiilor copiilor cu care lucrez despre operanții verbali, mă gândesc invariabil la această carte. O carte cât o mie de exemple, o carte care aduce atât de aproape soluțiile! La finalul cărții, ai un singur gând: «Eu știu și pot să-mi ajut copilul să comunice.» Barbera a reușit în cel mai practic mod să traducă tehnica într-un stil de viață.”
Anca Dumitrescu, Psiholog
„Bazată pe motivația părintelui care nu renunță niciodată în cursa către recuperarea propriului copil, autoarea reușește să transmită într-o manieră eficientă și bine structurată tehnicile de bază ale terapiei bazate pe comportamentele verbale. Când părintele reușește să-și însușească această abordare, îi va fi mult mai ușor să descopere motivația propriului copil și să creeze în jurul lui contextele ce îl vor determina să comunice. Este un instrument valoros pe care orice părinte sau terapeut trebuie să-l aibă la îndemână, precum și o sursă de inspirație pentru a redescoperi motivația copiilor.”
Opinia cititorilor