TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Miracolul fetelor AS-MIG-MIRACF-20-N-001
Miracolul fetelor
Vezi
galerie

Miracolul fetelor

de Michael Gurian

Titlu apărut în colecția Psihologie şi viaţă la ASCR

Id: #314038

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O abordare revoluționară a creșterii și educării fetelor, care îmbină cercetarea inovatoare cu sfaturile practice adresate părinților.
În Miracolul fetelor, la fel ca în cartea precedentă, Miracolul băieților, Michael Gurian prezintă unele perspective edificatoare și totodată radicale asupra felului în care ne creștem copiii. Pornind de la cercetările științifice recent întreprinse asupra biologiei femeii, hormonilor feminini și asupra dezvoltării creierului, precum și de la modul în care acestea modelează interesele, comportamentul și relațiile fetelor, Gurian oferă informații esențiale pentru o cât mai bună înțelegerea a însăși naturii fetelor. Ca atare, Miracolul fetelor este o lectură obligatorie – și totodată fascinantă – pentru toți cei care au fete în îngrijire.
Într-o societate prinsă între tradiționalism și feminism, Gurian, el însuși tată a două fete, dezvăluie vechile mituri despre fete și prezintă o nouă perspectivă prin care încurajează egalitatea de gen, ținând seama de natura femeilor, care este complexă și diferită de cea a bărbaților. El explică ce înseamnă „normal” pentru fiecare etapă a dezvoltării unei fete, de la naștere până la vârsta de 20 de ani, care sunt nevoile acesteia în fiecare dintre aceste etape și care sunt modalitățile de a face față unor crize ale dezvoltării precum sexualitatea precoce, tulburările de comportament alimentar, divorțul părinților și multe altele.
Cu ajutorul îndrumărilor lui întemeiate științific privitoare la vremea copilăriei, Gurian vine în ajutorul părinților pentru ca aceștia să ajungă să înțeleagă cu adevărat natura fiicelor lor. Prin provocarea pe care o adresează întregii societăți, de a lua seama la această importantă parte a întregului el duce la un nivel nou dialogul despre ceea ce înseamnă să fii părinte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Gurian

Editor: Oana Damian

Traducător: Ştefania Miclea

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-606-977-048-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,7x20,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR