TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mari mituri despre dezvoltarea copiilor TR-JJS-MAMDDC-16-N-001
Mari mituri despre dezvoltarea copiilor
Vezi
galerie

Mari mituri despre dezvoltarea copiilor

de Jeremy Jewell, Stephen Hupp

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #242759

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Imediat ce ai anunţat că eşti însărcinată, rudele, prietenii, cunoscuţii, chiar şi persoanele străine se grăbesc să-ţi dea sfaturi. Pe internet găseşti tot felul de informaţii despre naştere şi creşterea copiilor, unele verificate, altele mai puţin, dar care adesea se bat cap în cap. Cum s-o scoţi la capăt în tot acest hăţiş informaţional? Mari mituri despre dezvoltarea copiilor este o carte ce-şi propune să „demoleze" ideile preconcepute, bazându-se pe rezultatele cercetărilor ştiinţifice, pe dovezi, pe date statistice. 

Cartea dezbate fără menajamente 50 de „mituri", răspunzând la întrebări precum: Se poate prezice sexul bebeluşului uitându-te la forma corpului matern? Generează anestezia epidurală complicaţii la naştere? Să laşi copilul să plângă sau să-l iei în braţe la cel mai mic semn de suferinţă? Să îl aşezi în premergător ori să-l laşi să se ridice singur în poziţie bipedă? Poate vaccinarea să inducă autismul? Dar consumul de zahăr îmi va agita copilul? Până la ce vârstă este indicată alăptarea? Îmi traumatizez copilul pe viaţă dacă-i dau o palmă? Divorţul părinţilor poate distruge viaţa copiilor?
Cu exemple din filme şi seriale cunoscute, cu trimiteri la referinţe bibliografice de încredere, cartea de faţă reprezintă un mic ghid pentru părinţi, extrem de util în numeroasele momente de cumpănă cu care se confruntă pe parcursul creşterii unui copil. Totodată, ea poate fi şi un excelent suport de curs pentru cei ce se pregătesc în psihologia copilului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jeremy Jewell, Stephen Hupp

Traducător: Daniela Andronache

Data apariției: ianuarie 2016

Titlu original: Great Myths of Child Development

ISBN: 978-606-719-499-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

„Ideea că un copil singur la părinţi este răsfăţat datează de peste un secol… cercetările sugerează că aceasta nu este în realitate decât un mit… Copiii singuri la părinţi […] au o motivaţie de realizare înaltă, un nivel mai ridicat al stimei de sine şi relaţii mai pozitive cu părinţii […] şi sunt similari tuturor celorlalte grupuri familiale în ceea ce priveşte maturitatea, spiritul de cooperare, autocontrolul, stabilitatea emoţională, participarea socială, extraversia şi popularitatea în grupul lor de vârstă.”

Stephen Hupp şi Jeremy Jewell

„Gemenii identici nu sunt identici din punct de vedere genetic? O femeie poate rămâne însărcinată în timpul sarcinii? Nu toate fetele au cromozomi sexuali XX şi nu toţi băieţii au cromozomi XY? Taţii nu folosesc pedeapsa corporală mai des decât mamele? Acestea şi multe alte mituri sunt discutate prin prisma cercetărilor ştiinţifice de cea mai înaltă calitate, şi nu aşa cum obişnuim să facem noi, majoritatea părinţilor, atunci când recurgem la intuiţii, zvonuri şi păreri transmise din gură-n gură. Această carte ar trebui să se afle pe noptiera oricărui părinte şi consultată ori de câte ori ai dubii că faci ceea ce trebuie.”

Michael Shermer, redactor al revistei Skeptic, editorialist la Scientific American, autor al cărţilor: „Why People Believe Weird Things”, „The Believing Brain” şi „The Moral Arc”