TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mama și copilul în diverse culturi. Aventuri educative din lumea întreagă PH-MEH-MICNDC-15-N-001
Mama și copilul în diverse culturi. Aventuri educative din lumea întreagă
Vezi
galerie

Mama și copilul în diverse culturi. Aventuri educative din lumea întreagă

de Mei-Ling Hopgood

Titlu apărut în colecția Familia. Philobia la Philobia

Id: #226753

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mânată de curiozitatea de jurnalist și după îndelungate discuții cu alte mămici, Mei-Ling Hopgood face turul lumii studiind metodele de educaţie din cele mai ȋndepărtate colţuri ale globului. Datorită interviurilor realizate cu părinţi, profesori, experţi ȋn puericultură și antropologi aparţinȃnd celor mai variate culturi, aflăm despre diverse abordări ale unor practici universale precum mersul la culcare, deprinderea de a face la oliță, momentele de repaus sau joacă.

Când vine vorba de făcutul la oliță, chinezii, se pare, sunt ași. La ei, antrenamentul începe la șase luni. La rândul lor, kenyenii își poartă bebelușii în spinare, înfășurați în eșarfe multicolore, ceea ce nu ține neapărat de tradiție – căci nu prea poţi să te încumeţi să împingi un cărucior pe trotuarele pline de gropi din Nairobi! Francezii, pe de altă parte, reușesc să facă din prichindeii lor niște adevărați gastronomi în miniatură. Iar ȋn Tibet, femeile ȋnsărcinate sunt ȋnconjurate cu mii de atenţii și li se recomandă să mediteze cȃt se poate de mult. 

Hopgood a testat toate aceste descoperiri – și multe altele – ȋn educaţia propriei fiice, încă de la naștere. Iar rezultatele vorbesc de la sine! Ni se oferă astfel o imagine panoramică asupra educației practicate în culturi foarte variate și posibilitatea de a învăța din multiple tradiții, ceea ce ne confirmă faptul că nu există doar una, ci mii de practici pe care le poți adopta pentru a fi un bun părinte.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mei-Ling Hopgood

Traducător: Raluca Bibiri

Data apariției: mai 2015

Titlu original: How Eskimos Keep Their Babies Warm. And Other Adventures in Parenting

ISBN: 978-606-8560-35-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Philobia

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Pentru părinţii preocupaţi constant de apariţiile în domeniu, cartea de faţă nu ar fi avut nevoie de recomandări dacă titlul original s-ar fi păstrat şi în traducerea în limba română. Da, avem în faţ......“

citește mai mult