TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Revenirea la viaţă HU-OLS-REVELV-21-N-001
Vezi
galerie

Revenirea la viaţă

de Oliver Sacks

Titlu apărut în colecția Seria de autor Oliver Sacks la Humanitas

Id: #373411

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 1969, într-un spital din apropierea New Yorkului, un grup de pacienți suferind de grave tulburări neurologice trăiesc o experiență extraordinară: după o jumătate de secol în care fuseseră încremeniți, ca niște „morți vii”, incapabili să gândească, să vorbească și să se miște normal, sunt treziți la viață de un medicament-minune. Oliver Sacks, doctorul care a inițiat experimentul, spune în Revenirea la viață povestea acestor pacienți – o poveste emoționantă și, în același timp, revelatoare pentru condiția umană.

 

Cartea lui Sacks a avut un imens răsunet și i-a incitat pe mulți scriitori și artiști. Pornind de la ea, Harold Pinter a scris piesa de teatru A Kind of Alaska, iar în 1990 a apărut pe ecrane celebrul film Awakenings, cu Robert De Niro și Robin Williams.

 

„Munca mea, viața mea, totul e dedicat bolnavilor, dar bolnavii și bolile lor mă conduc la gânduri care poate că altminteri nu mi-ar veni în minte, în asemenea măsură încât mă văd obligat să mă întreb, împreună cu Nietzsche: «Cât privește boala: aproape că suntem ispitiți să ne întrebăm dacă am putea trăi fără ea» – și să consider că problemele pe care le ridică boala sunt fundamentale. Pacienții mei mă incită mereu să-mi pun întrebări, iar întrebările mele mă conduc mereu la pacienți, astfel încât în povestirile sau studiile care urmează există o continuă mișcare de du-te-vino.” — OLIVER SACKS

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oliver Sacks

Traducător: Mihaela Doagă

Data apariției: mai 2021

Titlu original: Awakenings

ISBN: 978-973-50-7147-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: absurd, moarte

Oliver Sacks
Oliver Sacks
Autor

Oliver Sacks (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o famili...

vezi autor