TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Miracolul telomerilor. Noua știință a păstrării tinereții LI-EEE-MTNTAP-17-N-001
Miracolul telomerilor. Noua știință a păstrării tinereții
Vezi
galerie

Miracolul telomerilor. Noua știință a păstrării tinereții

de Elizabeth Blackburn, Elissa Epel

Titlu apărut în colecția Citeşte sănătos la Lifestyle

Id: #249914

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

V-ați întrebat vreodată de ce unele persoane de șaizeci de ani arată și se simt ca unele de patruzeci și vice-versa? Pe lângă ceilalți factori cunoscuți care afectează îmbătrânirea și îmbolnăvirea, dr. Elizabeth Blackburn a descoperit telomeraza, enzima care hrănește și întregește telomerii, protectorii moștenirii noastre genetice. Lungimea și sănătatea telomerilor sunt esențiale pentru sănătatea și longevitatea organismului uman.

 Cartea ne arată că exercițiile fizice, calitatea somnului, alimentația și chiar anumite substanțe chimice ne afectează profund telomerii și că stresul cronic, gândurile negative, relațiile tensionate și chiar mediul social în care trăim au efecte negative asupra acestora.
 
Inspirându-se din ultimele cercetări științifice, autoarele prezintă liste de alimente sănătoase pentru telomeri, propun tipuri de exerciții fizice și mentale prin care să ne protejăm de stres și informații despre cum să ne protejăm copiii astfel încât aceștia să nu dezvolte telomeri scurți.
Este prima carte care explică modul în care îmbătrânim la nivel celular și cum putem să ne păstrăm sănătatea cromozomilor și a celulelor prin schimbări simple ale stilului de viață.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Elizabeth Blackburn, Elissa Epel

Traducător: Constantin Dumitru Pălcuş

Data apariției: septembrie 2017

ISBN: 978-606-789-076-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lifestyle

 

Opinii editoriale

Această carte este revoluționară prin faptul că transformă modul în care gândim despre sănătate, boală și moarte, prezentându-ne o imagine extraordinară a îmbătrânirii sănătoase. Importanța acestei cărți nu poate fi subliniată îndeajuns."  -  autor al bestsellerului The Spectrum, fondator și președinte al Institutului de Medicină Preventivă

Dr. Dean Ornish

O sinteză excepțională de factori biologici și psihosociali care cresc longevitatea prin efectul pe care îl au asupra telomerilor. Aceste noi progrese ale cunoașterii îngăduie oamenilor să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă. -  profesor emerit la Universitatea Stanford

Albert Bandura