TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Colesterolul. Prieten sau dușman? 9786069078044
Stoc furnizor
PREȚ: 23,25 lei
-7%25 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.07.2021
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Colesterolul. Prieten sau dușman?

Pierre Valentin Marchesseau
Stoc furnizor
PREȚ: 23,25 lei
-7%25 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.07.2021
Relații clienți
0377.100.906
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
În general, oamenii cred într-un mod foarte simplist ceea ce afirmă medicii insuficient formați în fiziologie, și anume...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786069078044
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele produse autor:

Colesterolul. Prieten sau dușman?
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Colesterolul. Prieten sau dușman? de Pierre Valentin Marchesseau apărută la editura Sens

În general, oamenii cred într-un mod foarte simplist ceea ce afirmă medicii insuficient formați în fiziologie, și anume că alimentele grase (unt, lapte gras, brânzeturi grase, ouă etc.) sunt agenții direcți ai colesterolului în exces din sânge, și astfel, cauza indirectă a bolilor cardio-vasculare.

Colesterolul, trebuie să știți încă de la începutul acestor rânduri, nu este o substanță străină și dăunătoare, dimpotrivă, este o substanță fiziologică și foarte utilă economiei organismului. Doar excesul de colesterol este dăunător. Virtuțile acestuia în limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezervă nutritivă), lubrifiant al vaselor si al articulațiilor, protector al mucoaselor, generator al părului și al unghiilor și al hormonilor sexuali masculini și feminini.

Este o substanță protectoare, anti-toxică și echilibrantă în anumite schimburi. Este deci o auto-apărare a organismului nostru. A încerca să scăpăm de colesterol prin eliminarea din alimentație a produselor care îl conțin este adesea o eroare grosieră. Într-adevăr, colesterolul este indispensabil în transformarea unor elemente, cum sunt vitaminele și hormonii, iar atunci când lipsește organismul nostru îl va fabrica din făinoase, amidon și zaharuri (la nivelul ficatului). Natura a prevăzut totul, dar aceste eforturi de reglare epuizează considerabil rezervele noastre neuro-endocrine.

Data apariției: ianuarie 2019
Editura: Sens
Pagini: 1
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
colesterol, medicină, nutriție
Pierre Valentin Marchesseau - Autor
Pierre Valentin Marchesseau, biolog francez a fondat Naturopatia Ortodoxă (în sensul de Învățătură originară) sau Igiena vitală începând din 1935. A fost un mare luptător pentru triumful unui ideal – cel al Sănătății naturale și  al Regenerării fizice, mentale și spirituale a ființei umane în pericol. Un mare maestru care, după studiile universitare, a învățat fără încetare,...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor